Inloggen Kruikenstad.com Registreren Kruikenstad.com

22-01-2014 - Kčnder-waogeslouwe

Op 28 januari wordt het Kènder Waogeslouwe gehouden. De jeugd heeft de toekomst. In een carnavalsstad als Kruikenstad wil de Carnavalsstichting Tilburg de jeugd al vroeg bekend maken met alle aspecten van dit volksfeest.

Een belangrijk onderdeel van carnaval is de jaarlijkse Opstoet, de optocht die op carnavalszondag door Kruikenstad trekt. Voor ‘de grote mensen’ wordt al jarenlang vlak vóór carnaval het trditionele waogelouwe georganiseerd. Een voorproefje op d’n Opstoet waarbij iedereen kan komen kijken naar hoe en waar de wagens gebouwd worden. Om deze traditie van het wagens bouwen juist ook aan de jeugd mee te geven, wordt sinds een aantal jaren speciaal voor de kinderen van de basisscholen in Tilburg het Kènder Waogelouwe georganiseerd.

De kinderen krijgen een voorproefje van de mooie wagens die een paar weken later d'n Opstoet gaan opfleuren. Daarnaast krijgen de kinderen ook uitleg over hoeveel tijd, moeite en werk het kost om zo'n grote wagen te maken. Dit Waogeslouwe voor kinderen zal gehouden worden op dinsdag 28 januari en op donderdag 30 januari. Het Kènder Waogeslouwe is alleen mogelijk voor de aangemelde scholen en geen openbaar evenement.


Delen via:
| More

Kender waogeslouwe

Datum
Locatie
Tijden