Inloggen Kruikenstad.com Registreren Kruikenstad.com

Kender waogeslouwe - Kender waogeslouwe

LocatieDe bouwhal van de Carnavalsstichting Tilburg aan de Ledeboerstraat 5
Tijd09.00 - 15.30

De jeugd heeft de toekomst. In een carnavalsstad als Kruikenstad wil de Carnavalsstichting Tilburg de jeugd al vroeg bekend maken met het mooiste feest van het jaar in de Schônste stad van 't laand. Daarom wordt sinds een aantal jaren speciaal voor de kinderen van de basisscholen in Tilburg het Kènder Waogelouwe georganiseerd.

De kinderen krijgen een voorproefje van de mooie wagens die een paar weken later d'n opstoet gaan opfleuren. Daarnaast krijgen de kinderen ook uitleg over hoeveel tijd, moeite en werk het kost om zo'n grote wagen te maken.

Vereniging

Contact
Carnavalsstichting Tilburg

Kender-waogeslouwe bij het jeugdjournaal 28-1-2014 - Kender-waogeslouwe bij het jeugdjournaal

Vandaag was de eerste dag van het Kènder-waogeslouwe. Zo werden klassen met de bus, van de Prins van Kruikenstad, opgehaald. Naast Joost d’n Irste en zijn adjudant waren er ook leden van de raad van 11 en talrijke andere vrijwilligers die uitleg gaven over alle activiteiten in de bouwhal. Naast de rondleiding en uitleg was er ook ruimte om een eigen steek in te kleuren.

Dit succesvolle evenement is niet onopgemerkt gebleven. Naast een ploeg van omroep brabant was er dit jaar ook een ploeg van het jeugdjournaal. Dus vanavond allemaal kijken naar het Jeugdjournaal!

Omroep Brabant: 18:30 uur

Jeugdjournaal: 18:45 uur

Foto's zijn te vinden in het fotoboek

Kčnder-waogeslouwe 22-1-2014 - Kčnder-waogeslouwe

Op 28 januari wordt het Kènder Waogeslouwe gehouden. De jeugd heeft de toekomst. In een carnavalsstad als Kruikenstad wil de Carnavalsstichting Tilburg de jeugd al vroeg bekend maken met alle aspecten van dit volksfeest.

Een belangrijk onderdeel van carnaval is de jaarlijkse Opstoet, de optocht die op carnavalszondag door Kruikenstad trekt. Voor ‘de grote mensen’ wordt al jarenlang vlak vóór carnaval het trditionele waogelouwe georganiseerd. Een voorproefje op d’n Opstoet waarbij iedereen kan komen kijken naar hoe en waar de wagens gebouwd worden. Om deze traditie van het wagens bouwen juist ook aan de jeugd mee te geven, wordt sinds een aantal jaren speciaal voor de kinderen van de basisscholen in Tilburg het Kènder Waogelouwe georganiseerd.

De kinderen krijgen een voorproefje van de mooie wagens die een paar weken later d'n Opstoet gaan opfleuren. Daarnaast krijgen de kinderen ook uitleg over hoeveel tijd, moeite en werk het kost om zo'n grote wagen te maken. Dit Waogeslouwe voor kinderen zal gehouden worden op dinsdag 28 januari en op donderdag 30 januari. Het Kènder Waogeslouwe is alleen mogelijk voor de aangemelde scholen en geen openbaar evenement.

Evenementen kalender Carnavalskalender

Voor meer evenementen uit de Carnavalskalender van kruikenstad kun je kijken op de
Evenementen agenda Kruikenstad.