Inloggen Kruikenstad.com Registreren Kruikenstad.com

Kruikenboetiek

Al vele jaren heeft de Carnavalsstichting verschillende speciale groen-oranje artikelen in de aanbieding, waarmee de Kruiken en Kruikinnen kunnen laten zien dat ze trots zijn op hun Kruikenstad en het prachtige carnavalsfeest dat daar elk jaar weer gevierd wordt.

Vanaf 2010 kon de groen-oranje sjaal voor het eerst door alle Kruiken en Kruikinnen gekocht worden.

Oranje Groen

Kruikenstad ziet natuurlijk al jaren oranje groen, dé kleuren van het Tilburgse carnaval. Oranje-groen zijn de kleuren van Kruikenstad zoals blauw-geel de kleuren zijn van de stad Tilburg. Maar waar komen de kleuren van Kruikenstad nu eigenlijk vandaan?


Gérard Steijns is ervan overtuigd dat hij het juiste antwoord heeft op de vraag waar de kleuren oranje- groen vandaan komen. Hij meldt dat de Tilburgse stadskleuren geel-blauw primaire kleuren zijn en dat het toenmalige bestuur van de carnavalsstichting op zoek ging naar kleuren voor het carnavalsfeest. De keuze is gevallen op oranje-groen, de bijbehorende secundaire kleuren!

Guus Meeuwis - Groen Oranje Sjaal

Er blijkt een grote vraag te zijn naar de CD van Guus Meeuwis die ter gelegenheid van 4 x 11 Kruikenstad is uitgebracht. Op de mini-cd staan twee nummers van Guus Meeuwis. Het gaat om Groen - Oranje Sjaal en Drínk Schrobbelèr.