Inloggen Kruikenstad.com Registreren Kruikenstad.com

15-02-2012 - Kruikenbruiloft

Het Kruikenpaar dit jaar zijn Metje Nôot en Ruudje ôot van C.V. De Vattebieren en K.V. De Lijntrekkers. Op de bekendmaking van het verloofde paar kregen ze als ludiek cadeau een set gehoorbeschermers. Dan hoefde ze niet naar elkaar te luisteren wanneer ze elkaar zat waren. Omdat de Prins op dat moment nog op vakantie was, bedacht hij bij terugkomst zijn eigen ludieke gift en schonk ze een set bespoten brillen. Op die manier hoefde ze elkaar ook niet meer te zien. Hoewel deze praktische cadeau's uit voorzorg zijn gegeven, hebben Metje Nôot en Ruudje ôot na al die maanden nog lang geen genoeg van elkaar. "We mogen zoveel leuke dingen doen", vertelt Ruudje, "En we passen goed bij elkaar. Er is nog nooit strijd geweest."

Na een behoorlijke afvalrace van goede doelen, koos het paar voor het Ronald McDonald huis in Tilburg. Hier wonen gezinnen van kinderen met een hersenbeschadiging. Het huis krijgt geen subsidie en is voledig afhankelijk van private acties om de kleinste dingen mee te bekostigen zoals handdoeken, kop en schotels, gas water en licht en speelgoed voor de broertjes en zusjes van de zieke kinderen. Gezinnen verblijven soms maanden in het huis dus alles is er tiptop verzorgd. Vrijwilligers zorgen er daarnaast voor dat er een aantal regels in huis worden gehandhaafd wanneer de spanning even oploopt. Of ze doen een boodschapje wanneer het gezin te druk is met hun zieke kind.

Metje en Ruudje laten zich op carnavalsmaandag in het onecht verbinden op een podium voor Cafe 't Vaticaan. Om al hun harde werk te belonen zou het leuk zijn wanneer u ook getuige bent van deze carnavaleske bruiloftsdag.


Delen via:
| More

Kruikenbruiloft

Datum
Locatie
Tijden