Inloggen Kruikenstad.com Registreren Kruikenstad.com

Kruikenbruiloft - Kruikenbruiloft

Locatie
Tijd -

Vereniging

Contact
Carnavalsstichting Tilburg

Kruikenbruiloft 15-2-2012 - Kruikenbruiloft

Het Kruikenpaar dit jaar zijn Metje Nôot en Ruudje ôot van C.V. De Vattebieren en K.V. De Lijntrekkers. Op de bekendmaking van het verloofde paar kregen ze als ludiek cadeau een set gehoorbeschermers. Dan hoefde ze niet naar elkaar te luisteren wanneer ze elkaar zat waren. Omdat de Prins op dat moment nog op vakantie was, bedacht hij bij terugkomst zijn eigen ludieke gift en schonk ze een set bespoten brillen. Op die manier hoefde ze elkaar ook niet meer te zien. Hoewel deze praktische cadeau's uit voorzorg zijn gegeven, hebben Metje Nôot en Ruudje ôot na al die maanden nog lang geen genoeg van elkaar. "We mogen zoveel leuke dingen doen", vertelt Ruudje, "En we passen goed bij elkaar. Er is nog nooit strijd geweest."

Na een behoorlijke afvalrace van goede doelen, koos het paar voor het Ronald McDonald huis in Tilburg. Hier wonen gezinnen van kinderen met een hersenbeschadiging. Het huis krijgt geen subsidie en is voledig afhankelijk van private acties om de kleinste dingen mee te bekostigen zoals handdoeken, kop en schotels, gas water en licht en speelgoed voor de broertjes en zusjes van de zieke kinderen. Gezinnen verblijven soms maanden in het huis dus alles is er tiptop verzorgd. Vrijwilligers zorgen er daarnaast voor dat er een aantal regels in huis worden gehandhaafd wanneer de spanning even oploopt. Of ze doen een boodschapje wanneer het gezin te druk is met hun zieke kind.

Metje en Ruudje laten zich op carnavalsmaandag in het onecht verbinden op een podium voor Cafe 't Vaticaan. Om al hun harde werk te belonen zou het leuk zijn wanneer u ook getuige bent van deze carnavaleske bruiloftsdag.

Kruikenpaar 12-11-2011 - Kruikenpaar


C.V. De Vattebieren en K.V. De Lijntrekkers vormen samen het Kruikenpaar 2012
Na een originele Kèèk op de Wèèk heeft Ruudje Ôot aan de andere kant van de lijn zijn Metje Nôot gevonden. Ruudje en Metje treden op 20 Februari in d'n onecht, maar voordat het zover is, vieren ze eerst nog de verloving. Die vindt plaats op 10 December 2011 tijdens de Proms Of Carnaval in de Druiventros.

Het is traditie dat het kruikenpaar geld inzamelt voor een goed doel, als goed doel heeft het Kruikenpaar dit jaar gekozen voor het Ronald Mcdonald Fonds.
Als je ziek bent, wil je als kind je ouders het liefst zo dicht mogelijk bij je hebben. En als je een handicap hebt, wil je zoveel mogelijk dezelfde dingen doen als je leeftijdgenootjes. Dat begrijpt het Ronald McDonald Kinderfonds maar al te goed. Het Ronald McDonald Kinderfonds biedt daarom al 25 jaar een helpende hand aan zieke of gehandicapte kinderen en hun familie in Nederland.


Metje Nôot (Marja den Hartog):

Carnaval is haar met recht met de paplepel ingegeven. Als klein kind al ging ze verkleed naar de carnavalsbijeenkomsten.
Als tiener heeft zij de groei van het openbare carnaval meegemaakt. Ze heeft vooral goede herinneringen aan het dweilen tussen de wagens in d’n opstoet. Met een grote groep vrienden en vriendinnen, arm in arm, zigzag lopen en hossen voor en achter de carnavalswagens door. Pret maken, schimpscheuten naar de toeschouwers uiten, er voor zorgen dat de optocht niet helemaal volgens schema verliep en vroeg in de avond moe en voldaan naar huis. 
Ze was jarenlang lid van carnavalsvereniging De Nathalzen. Door het veranderen van werkgever hield haar lidmaatschap bij De Nathalzen op: zij waren een onderdeel van een bedrijfsvereniging.
Dus opzoek naar een andere vereniging die bij haar paste. Aangezien zij een goede relatie hadden met de Vattebieren is ze daar lid geworden. En gebleven, dit carnavalseizoen al voor het 33ste jaar.
De laatste jaren zijn de zaken wat op een lager pitje komen te staan, maar nu is ze er klaar voor om met vol overgave deel te nemen aan het feestgedruis dat carnaval heet. 44 Jaar is een hele tijd voor een vereniging. Dit gaat gevierd worden met grote feesten, vele bezoeken, heel veel late uurtjes, vriendschap door dik en dun, katers, brakgevoel en vermoeidheid. Maar voor haar is het dat allemaal waard om er bij te zijn, want de vereniging gaat haar toch wel aan het hart.

Ruudje Ôot (Ruud Aerts):

Ruud is getrouwd met Corrie en heeft 3 dochters en 4 kleinkinderen. Zijn hobby´s zijn Atletiek, Voetbal, Wielrennen en Carnaval vieren.
Al van jongs af aan zit het carnaval in zijn bloed. Als kind verklede hij zich samen met alle kinderen uit de buurt, om zo een eigen optocht te houden, want carnaval stond toen nog in de kinderschoenen. Begin jaren 60 kwam hij als schuiftrombonist terecht in een carnavals orkestje.
In de jaren 70 heeft hij een 7 tal jaren gespeeld met een carnavalsorkest bij de Flepsteppers in de schouwburg. Later is hij vriend geworden van de Flepsteppers tot begin jaren 90. 
Omdat hij dichter bij huis carnaval wilde gaan vieren is hij bij de Lijntrekkers terecht gekomen. In het seizoen 1995/1996 was hij Adjudant en van 1998 t/m 2006 was hij bestuurslid. Heden is hij bode en mede organisator van verschillende evenementen bij de Lijntrekkers. 

Evenementen kalender Carnavalskalender

Voor meer evenementen uit de Carnavalskalender van kruikenstad kun je kijken op de
Evenementen agenda Kruikenstad.