Inloggen Kruikenstad.com Registreren Kruikenstad.com

11-11-2010 - Prins Frans-Jan den Irste

Frans-Jan den irste

In een prachtige groen-oranje entourage stond Theaters Tilburg vanavond in het teken van Elf-elf en natuurlijk de onthulling van de Prins van Kruikenstad. Het thema was "Kruikenstad heej Telent" en gelukkig bleek Kruikenstad een prima toneel voor een nieuwe versie van X-factor. De vakkundige jury wist precies wat het publiek wilde en drukte gelukkig, net zoals bij andere talentenjachten, de “rotte appels” snel weg. Zo kon het enthousiaste publiek des te meer genieten van de zang- en dansacts die op het podium werden uitgevoerd.

Natuurlijk werd tijdens de show ook het nieuwe Kruikenpaar bekend gemaakt. Dit jaar zullen Sebastiaan van Bier tot Meters en Kaatje van Steun tot Zolen van respectievelijk de Biermeters en de Steunzolen bij de Kruikenbruiloft in de onecht worden verbonden. Het Kruikenpaar heeft als goede doel gekozen de stichting Mooi zo Goed zo, die zich inzet voor kleine projecten die de stad leefbaarder maken.

Maar unne echte Kruik weet natuurlijk als geen ander dat Elf-elf vooral in het teken staat van de onthulling van het Gevolg: de Hofkapel, de Lijfwacht, de Raad van XI en bovenal de Prins van Kruikenstad en zijn Adjudant. Ook in dat opzicht werd het publiek niet teleurgesteld, want in een daverende finale van het zaalprogramma werd onthuld dat Prins Frans-Jan d’n Irste dit jaar de Prins van Kruikenstad zal zijn. Daarbij zal hij worden geassisteerd door zijn trouwe Adjudant Frank.

Prins en Adjudant hebben beiden hun sporen in het carnaval ruimschoots verdiend en zijn allebei al jaren nauw betrokken bij het carnaval in Kruikenstad. Prins Frans-Jan, in het dagelijks leven bekend als Frans-Jan Bertens, is in het verleden voorzitter van de Flepsteppers geweest en heeft de laatste jaren in het bestuur van de Carnavalsstichting Tilburg gezeten, waarvan de laatste twee jaar als voorzitter. Adjudant Frank Verhoof is lid geweest van verschillende verenigingen en is daarnaast ook al jaren muzikaal actief. In het verleden heeft hij al twee jaar in de Raad van XI gezeten en was hij adjudant van Prins Jan-Paul d’n Irste. De laatste jaren was hij actief voor de Carnavalsstichting Tilburg, meest recent in de Commissie Evenementen.

Prins Frans-Jan d’n Irste en zijn Gevolg hebben na de onthulling al laten zien dat ze er bijzonder veel zin in hebben dit jaar, toen zij alle Kruiken en Kruikinnen voorgingen naar de Studiozaal van Theaters Tilburg. Daar ging het feest nog tot in de late uurtjes door. En daarmee is het carnavalsseizoen 2010 – 2011 eindelijk begonnen!

Meer info over de Prins van Kruikenstad


Delen via:
| More

11-11 bal

Datum
Locatie
Tijden
Algemeen