Inloggen Kruikenstad.com Registreren Kruikenstad.com

11-11 bal - 11-11 bal

LocatieSchouwburg Tilburg
Tijd20.11 -

Kaartverkoop: 14 oktober tijdens de verenigingen vergadering en vanaf 15 oktober bij Café 't Vaticaan en Kleincafé Van Horen Zeggen.

Vereniging

Contact
Algemeen
Carnavalsstichting Tilburg

Prins Frans-Jan den Irste 11-11-2010 - Prins Frans-Jan den Irste

In een prachtige groen-oranje entourage stond Theaters Tilburg vanavond in het teken van Elf-elf en natuurlijk de onthulling van de Prins van Kruikenstad. Het thema was "Kruikenstad heej Telent" en gelukkig bleek Kruikenstad een prima toneel voor een nieuwe versie van X-factor. De vakkundige jury wist precies wat het publiek wilde en drukte gelukkig, net zoals bij andere talentenjachten, de “rotte appels” snel weg. Zo kon het enthousiaste publiek des te meer genieten van de zang- en dansacts die op het podium werden uitgevoerd.

Natuurlijk werd tijdens de show ook het nieuwe Kruikenpaar bekend gemaakt. Dit jaar zullen Sebastiaan van Bier tot Meters en Kaatje van Steun tot Zolen van respectievelijk de Biermeters en de Steunzolen bij de Kruikenbruiloft in de onecht worden verbonden. Het Kruikenpaar heeft als goede doel gekozen de stichting Mooi zo Goed zo, die zich inzet voor kleine projecten die de stad leefbaarder maken.

Maar unne echte Kruik weet natuurlijk als geen ander dat Elf-elf vooral in het teken staat van de onthulling van het Gevolg: de Hofkapel, de Lijfwacht, de Raad van XI en bovenal de Prins van Kruikenstad en zijn Adjudant. Ook in dat opzicht werd het publiek niet teleurgesteld, want in een daverende finale van het zaalprogramma werd onthuld dat Prins Frans-Jan d’n Irste dit jaar de Prins van Kruikenstad zal zijn. Daarbij zal hij worden geassisteerd door zijn trouwe Adjudant Frank.

Prins en Adjudant hebben beiden hun sporen in het carnaval ruimschoots verdiend en zijn allebei al jaren nauw betrokken bij het carnaval in Kruikenstad. Prins Frans-Jan, in het dagelijks leven bekend als Frans-Jan Bertens, is in het verleden voorzitter van de Flepsteppers geweest en heeft de laatste jaren in het bestuur van de Carnavalsstichting Tilburg gezeten, waarvan de laatste twee jaar als voorzitter. Adjudant Frank Verhoof is lid geweest van verschillende verenigingen en is daarnaast ook al jaren muzikaal actief. In het verleden heeft hij al twee jaar in de Raad van XI gezeten en was hij adjudant van Prins Jan-Paul d’n Irste. De laatste jaren was hij actief voor de Carnavalsstichting Tilburg, meest recent in de Commissie Evenementen.

Prins Frans-Jan d’n Irste en zijn Gevolg hebben na de onthulling al laten zien dat ze er bijzonder veel zin in hebben dit jaar, toen zij alle Kruiken en Kruikinnen voorgingen naar de Studiozaal van Theaters Tilburg. Daar ging het feest nog tot in de late uurtjes door. En daarmee is het carnavalsseizoen 2010 – 2011 eindelijk begonnen!

Meer info over de Prins van Kruikenstad

Elf Elf dit jaar barstens vol met ´telent´! 27-10-2010 - Elf Elf dit jaar barstens vol met ´telent´!

Op donderdag d’n ellufde van d’n ellufde van 2010 mag alles wat oranje-groen is weer tevoorschijn gehaald worden, want het nieuwe carnavalsjaar in Kruikenstad staat weer voor de deur! Tijdens dit jaarlijkse festijn worden de Prins van Kruikenstad, zijn adjudant, de Raad van 11, de Lijfwacht, de Hofkapel en het bestuur op een ludieke wijze voorgesteld aan het nieuwsgierige Tilburgse publiek. Dit jaar worden we getrakteerd op een unieke carnavaleske talentenjacht: Kruikenstad heej Telent!

In een altijd gezellig volle schouwburg zullen de Kruiken en Kruikinnen dit jaar binnentreden in de wereld van glitter & glamour, alsof ze de studio’s in Aalsmeer binnenwandelen. Maar dan helemaal carnavalesk natuurlijk! Na de voorstelling in de grote zaal, waarvan de beroemde presentator nog even geheim wil blijven, barst het feest los in Theaters Tilburg. Wat we al wel kunnen verklappen is dat het zaalprogramma dit jaar korter zal duren dan voorheen, en het feest achteraf dus langer!

Onder het genot van een drankje kan er in de kuip en de omloop van Theaters Tilburg bijgepraat worden over de Prins van Kruikenstad en zijn gevolg, terwijl u vermaakt wordt door een variëteit aan talentvolle acts en een DJ die de gezelligste krakers zal draaien. Het wordt dus een uiterst vermakelijke avond, want Kruikenstad heej Telent!

Kaarten voor Elf Elf zijn verkrijgbaar bij Café Van Horen Zeggen.

Evenementen kalender Carnavalskalender

Voor meer evenementen uit de Carnavalskalender van kruikenstad kun je kijken op de
Evenementen agenda Kruikenstad.