Inloggen Kruikenstad.com Registreren Kruikenstad.com

24-01-2014 - C.V. de Vrijbuiters bestaat 22 jaar

De gezelligste carnavalsvereniging van Kruikenstad viert haar tweeëntwintig jarig bestaan! CV de Vrijbuiters gaat het dit jubileum dan ook groots aanpakken. Te beginnen met het inmiddels legendarische 'Vette Blaoikes feest' op zondag 26 januari in de residentie Café de Boekanier! Voor het vijfde jaar zal carnavalminnend Tilburg zich verzamelen in de kroeg aan de Stadhuisstraat. De carnavalsverenigingen zullen alhier hun versierde bierbladen (Blaoikes) tonen en een groot voorschot nemen op het grote volksfeest van begin maart.

Om het 'Tweej kir elluf' echt te vieren zal de gehele Stadshuisstraat een week voor carnaval begint nog op de kop gezet worden. Op 21 februari zal vanaf acht uur 's avonds het straatfeest losbarsten op een manier waarop het gezelligste straatje van Tilburg bekend staat! Om elf over elf zal nog een speciale verrassingsact volgen!

CV de Vrijbuiters
CV de Vrijbuiters is een verjongende en ondernemende carnavalsvereniging uit Kruikenstad (Tilburg). Al tweeëntwintig jaar maakt de open vriendengroep één groot feest van carnaval. De C.V. is een graag geziene gast op de jubilea van andere carnavalsverenigingen en bij de feesten van de Carnavals stichting Tilburg. De Vrijbuiters zijn in Tilburg ondermeer bekend vanwege het 'straotontbijt' op de carnavalszondag. Op deze dag wordt voor elke Kruik en Kruikin gezorgd voor een heerlijke voedzame start. Ook de unieke 'Inhoal' van de Prins van Kruikenstad door de Vrijbuiters is alom bekend. Hierbij overhandigt de carnavalsvereniging een ludiek item aan de Prins. Ook zullen de Raadsleden goede herinneringen hebben aan het bezoek bij de Vrijbuiters. De gezellige ontgroening die zij moeten ondergaan zal hen lang heugen. 


Café de Boekanier is sinds begin af aan de residentie van C.V. de Vrijbuiters. De energie die de Vrijbuiters in carnaval steken komt ook terug in de versiering van het café. Het is dan ook niet voor niets dat de kroeg al meermaals is uitgeroepen tot 'beste kruikenkroeg van het jaar'.


Delen via:
| More

'T Vette Blaoikes Fist

Datum
Locatie
Tijden

De Vrijbuiters

Contact
E-mail
Website