Inloggen Kruikenstad.com Registreren Kruikenstad.com

22-01-2014 - Waogeslouwe

Op zondag 26 januari wordt het traditionele Waogeslouwe gehouden. De carnavalsverenigingen die met hun wagen deelnemen aan d’n Opstoet van zondag 2 maart aanstaande laten op deze middag zien wat de voortgang is.

Er worden dit jaar wagens gebouwd door elf verenigingen, te weten: CV de Tunnelplekkers, CV de Tunnukus, CV de Görkese Turken, KV de Fènpruuvers, CV de Bierschaope, De Schèèl praaje, CV de Kappesientjes, CV de Bierbuiken, CV de Verrekesstaawers CV de Kannenkakkers en KV de Lijntrekkers.

Activiteiten voor jong en oud
Bzoekers kunnen met eigen ogen zien hoe de wagens gebouwd worden. De bouwers vertellen graag hoe zo’n grote wagen tot stand komt. Daarnaast zullen er veel van de blaaskapellen die Kruikenstad rijk is op komen treden voor muzikale aankleding van het evenement. Prins Joost d’n Irste en zijn Adjudant Michel zullen traditiegetrouw gratis erwtensoep schenken.

Natuurlijk wordt er ook gedacht aan de kleine Kruiken en Kruikinnen. Er is ruimte gecreëerd voor kinderen, waar ze kunnen genieten van een springkussen en ze kunnen zich carnavalesk laten schmincken.

Verkoop van entreekaarten Leuterconcours en Prinsebal
Naast de bekende groen-oranje attributen van de Carnavalsstichting, kunt u ook alvast kaarten bemachtigen voor het Leuterconcours (15 Euro), dat wordt gehouden op 1 februari in Theaters Tilburg en het Prinsebal (10 Euro), dat wordt gehouden op 15 februari in Poptempel 013.


Delen via:
| More

Waogeslouwe

Datum
Locatie
Tijden
Algemeen