Inloggen Kruikenstad.com Registreren Kruikenstad.com

05-01-2014 - Kruikenpaar 2014

Tijdens Elf-Elf werd er een geheimzinnig filmpje getoond (http://www.youtube.com/watch?v=DqNFX62XitA)van het aanstaande Kruikenpaar. We weten niet wie het Kruikenpaar gaan vormen, maar wel van welke verenigingen. CST sprak met Rob van CV Ginne Graot en Emie van CV D’n Slectie.

Is al bekend wie de Kruikenbruid en Kruikenbruidegom worden?
Nee, dit is net zo geheim als de verkiezing van de Prins van Kruikenstad! De twee verenigingen zijn bekend gemaakt, maar de bruid en bruidegom nog niet. We hebben er bewust voor gekozen om tijdens Elf-elf het stel dat in de onecht verbonden zal worden, nog niet bekend te maken zodat we hier op Valentijnsdag 2014 extra aandacht aan te kunnen schenken! Op 14 februari gaan we namelijk de tortelduifjes op een ludieke manier bekend maken en daarna de aanstaande verbintenis goed vieren met zo veel mogelijk carnavalsliefhebbers in Kruikenstad.

Jullie hebben een filmpje gemaakt, gaan jullie meer met Social media doen?
Uiteraard! CV D’n Slectie en CV Ginne Graot zijn jonge verenigingen die bij uitstek bezig zijn met Social Media en zich hier goed bij thuis voelen. Via deze weg kunnen we andere verenigingen en overige carnavalsvierders makkelijk bereiken. Verder gaan we ook zeker gebruik van de bestaande kanalen van de Carnavalsstichting Tilburg zoals de Klèpkraant, de website en papieren media. We willen dat Carnaval hét Kruikenfeest voor iedereen is, jong, oud, groen of oranje, het maakt niet uit. Social media zijn mooie kanalen om alle verenigingen maar vooral ook de jonge verenigingen aan te spreken en dat is ook ons doel. Het Kruikenpaar is een mooie traditie maar heeft een oubollig imago gekregen. Daar gaan wij verandering in brengen. De nieuwe opzet is bedacht en dit kunnen de nieuwe paren de komende jaren voortzetten.

Wanneer en hoe is de liefde ontstaan?
Tsja, dat is lastig te zeggen, de vonk sloeg over toen ze elkaar beiden zagen bij een vergadering. Daarvoor hadden ze al wel contact gehad via Facebook, Twitter, Tinder, Lexa, WhatsApp, Second Love en e-mail. Volgens mij hadden ze zelfs al brieven geschreven... Maar de echte matchmakers zijn Rob (Ginne Graot) en Emiel (D’n Slectie). Zij hadden samen het idee om het Kruikenpaar nieuw leven in te blazen. Na een stemronde binnen D’n Slectie kwam er één persoon naar voren. 11 tegen 1. Bij Ginne Graot stonden er meerdere vrouwen te trappelen om er met zo’n hunk in een blauwe kiel met een uil er op er vandoor te gaan.

Hadden jullie eerder al contact?
Emiel: Fysiek contact nog niet, haha maar ik kende al wel een paar leden van Ginne Graot. Dit is gekomen door mijn rol binnen Carnavalsstichting Tilburg in de Commissie Spulleke(s). Inmiddels zijn er al meerdere vergaderingen geweest en staan alle neuzen dezelfde kant op. Rob: Ook ik ben lid van de Commissie Spulleke(s) en wist dat Emiel lid was van een carnavalsvereniging vol enthousiaste en gewillige carnavaleske mannen, dus één en één was snel twee.

Hoe zag de eerste date er uit?
Emiel: jullie hebben het onthullingsfilmpje gezien toch? Het staat inmiddels ook op YouTube. De bruid en bruidegom zijn er beide enthousiast over, maar vertellen niets aan ons. Het zal wel iets speciaals geweest zijn. Rob: we vermoeden dat één van de dames van Ginne Graot een uiltje geknapt heeft!

Hoe gaat het verlovingsfeest er uit zien?
De details worden nog bekend gemaakt maar zoals we al aangaven gaan we  in het voortraject meer met social media doen. Maar in grote lijnen willen we de traditie in ere houden en de nieuwe generatie warm maken voor de Kruikenbruiloft. Het verlovingsfeest wordt gevierd op vrijdag 14 februari (jaja de romantische Valentijnsdag!) in de Heuvel Gallery onder het motto: Tis Aon! Het Kruikenpaar wordt om elf over elf bekend gemaakt. Daarnaast zijn er kapellen die optredens verzorgen en is er entertainment aanwezig. Het wordt een leuk en avondvullend programma. Na de bekendmaking en de ceremoniële verplichtingen is het tijd om feest te vieren zoals alleen Kruiken dat kunnen…
 
Wat gaat de invulling worden tijdens carnaval?
Uiteraard staan er nog volop verrassingen in de planning voor tijdens carnaval, maar deze zijn nog niet definitief . Het huwelijk en de ontbinding daarvan, zullen hier natuurlijk niet bij ontbreken. De inhoudelijke invulling is nog geheim, maar we kunnen al wel verklappen dat we de ceremonie van zowel de verbintenis als die van de ontbinding van het huwelijk van het Kruikenpaar op ludieke wijze willen uitbreiden naar een belevenis voor alle Kruiken en Kruikinnen, waarbij we uiteraard de tradities wel in ere houden!

Willen jullie verder nog iets kwijt?
Emiel: CV D’n Slectie vindt het een eer om gevraagd te zijn door CV Ginne Graot. We zijn een jonge (2011 opgericht red) en enthousiaste carnavalsvereniging bestaande uit 12 vrienden. Carnaval vieren doen de meesten van ons hun hele leven al, maar voorheen niet officieel als carnavalsvereniging. Onze residentie is misschien wel een van de meest praktische locaties! Wij organiseren namelijk zelf geen feesten, maar komen graag bij feesten van andere verenigingen om samen carnaval te veren. De enige plek waar we elke dag komen tijdens carnaval - en soms wel meer dan één keer - is de Lucky Hill op de Heuvel. Dit was voor ons ook bij uitstek de locatie om ons te huisvesten. Dus kom gezellig een broodje, frietje of ijsje met discodip eten in onze residentie.

Rob: CV Ginne Graot is in haar nopjes met CV D’n Slectie als huwelijkspartner voor het organiseren van het feest en de ceremonies die horen bij de traditie van het Kruikenpaar. We hopen dan ook met veel liefhebbers van carnaval in Kruikenstad te mogen proosten op deze prachtige verbintenis tijdens het feest op 14 februari 2014 in de Heuvel Gallery en bij de ceremonies tijdens carnaval zelf. Tot dan!

Bron:CST


Delen via:
| More

Verlovingsfeest Kruikenpaar 2014

Datum
Locatie
Tijden

Ginne Graot

Contact
E-mail
Website