Inloggen Kruikenstad.com Registreren Kruikenstad.com

11-10-2013 - Blèrconcours met 3 categorieën

Blerconcours Tilburg

Het Blèrconcours zal voor dit carnavalsseizoen gehouden worden op  4 januari 2014 in 013. Dit werd afgelopen week bekend gemaakt in de Meet & Greet die de Muziekcommissie van de Carnavalsstichting Tilburg organiseerde met de muziekkapellen van Kruikenstad.

In eerdere berichten werd gesproken over een datum begin december, maar door organisatorische en vooral budgettaire uitdagingen werd besloten om uit te wijken naar 4 januari. Als locatie zal voor de laatste keer poptempel 013 aangedaan worden. Volgend jaar zal de Carnavalsstichting voor dit muzikale feest helaas uit moeten wijken naar een alternatieve locatie.

De mededeling van deze datum werd door de aanwezige kapellen met gemengde gevoelens ontvangen. Aan de ene kant waren de deelnemers blij met 013 als locatie. Toch dé locatie voor het Blèrconcours. Aan de andere kant vormt de datum van 4 januari een uitdaging omdat de kerstdagen en de vakantie midden in de voorbereiding vallen. Bram van Dun, bestuurslid van de Carnavalsstichting Tilburg heeft begrip voor deze gemengde gevoelens, maar benadrukt dat de keuze niet te vermijden was. “We wilden de kapellen tijdig een definitieve datum en locatie geven, dus de knoop moest worden doorgehakt. We begrijpen dat wellicht de aanloop naar het Blèrconcours moeilijker is, maar het feest zal er zeker niet minder om worden.” Mochten er kapellen zijn die door deze andere datum met hun voorbereiding in de problemen komen, dan kijkt de Muziekcommissie samen met hen graag naar mogelijke oplossingen. Voor vragen zijn zij te bereiken op muziek@kruikenstad.nl .

Categorie 3: Joe Tjoep
Om deelname aan het Blèrconcours laagdrempeliger te maken zal dit jaar ook een nieuwe deelnemerscategorie worden ingevoerd: de categorie Joe Tjoep. Kapellen kunnen een (eigen) nummer op YouTube plaatsen, waarna dit zal worden geplaatst op de Facebook. Een (publieks)jury, gecombineerd met het aantal likes, zal bepalen welke kapellen hun Joe Tjoep-nummer op het grote podium van 013 ten gehore mogen brengen. 


Delen via:
| More

Blerconcours

Datum
Locatie
Tijden
Algemeen

Carnavalsstichting Tilburg

Carnavalsstichting Tilburg