Inloggen Kruikenstad.com Registreren Kruikenstad.com

06-02-2013 - Dín Opstoet

Op zondag 10 februari vindt D’n Opstoet, hét evenement van carnaval weer plaats! Bouwende verenigingen en andere deelnemers hebben maandenlang keihard gewerkt voor deze ene dag, waarop ze het publiek kunnen laten zien hoe hun ongelooflijke creaties eruit zien. Het is elk jaar weer het mooiste feest van carnaval. Tienduizenden kruiken, kruikinnen en carnavalsvierders uit de hele regio staan vol verwachting langs een kleurrijk en vrolijk uitgedost lint in de Tilburgse binnenstad. De handen worden even opgewarmd, er wordt zo nu en dan een slokje genomen om de inwendige mens op te warmen en dan is het wachten tot die eerste loopgroepen en wagens de hoek om draaien. En wanneer dat gebeurt, barst het feest pas écht los.

Langs de route staan ook dit jaar weer verschillende kapellen die zorgen voor de nodige carnavalssfeer en op de Heuvel is er voor het eerst een feestje met allerlei kapellen. Er is wel wat veranderd in de categorieën wagens. Zo zijn de categorieën Hóógkèèr en Stóótkèèr samengevoegd tot één categorie: waoges. Deze categorie, die wordt beoordeeld door één vakjury, is voortaan onderverdeeld in twee subcategorieën: Frêet en Pront. Voor verenigingen van buiten Tilburg mogen deelnemen aan D’n Opstoet of verenigingen die hun waoge al eerder hebben tentoongesteld is er een zogenaamde buitencategorie in het leven geroepen.

De Carnavalsstichting Tilburg is er bijzonder trots op dat Omroep Brabant D'n Opstoet ook dit jaar volledig live gaat uitzenden. De Kruiken en Kruikinnen die niet zelf bij D'n Opstoet aanwezig kunnen zijn, kunnen dus vanaf 13.15 uur afstemmen op Omroep Brabant.

Stem op jouw favoriet!
Zoals elk jaar is er natuurlijk ook weer de mogelijkheid om te stemmen op de favoriete deelnemers tijdens D’n Opstoet! Dat kan door een SMS met “optocht ” te sturen naar 3669. Dit is uiteraard gratis.

Schooiwaoge
Ook dit jaar rijdt de Schooiwaoge vooraan in D’n Opstoet mee. Met deze wagen, gebouwd door de bouwende verenigingen in de bouwhal, zal geld ingezameld worden wat ten goede komt aan de kosten die de verenigingen maken in de bouwhal. Dus, hoe meer geld er in de collectebussen en op de waoge gaat, hoe mooier de wagens volgend jaar zullen worden!

Nieuwe Prinsenwagen
De Carnavalsstichting heeft dit jaar een nieuwe Prinsenwagen laten ontwerpen door de Tilburgse ontwerper Nico de Wit. In de aanloop naar Carnaval is er wat ophef geweest over het niet klaar zijn van de Prinsenwagen voor de datum van 10 februari. De nieuwe wagen zal gewoon meerijden in d’n Opstoet! We nodigen alle Kruiken en Kruikinnen uit om onze nieuwe Prinsenwagen met Prins Joost d’n Irste te komen bewonderen.

Aanvangstijd: rond 13.00 uur
Prijsuitreiking: rond 17.00 uur
Start: St. Josephstraat
Eindpunt: Heuvel, tevens locatie prijsuitreiking


Delen via:
| More

D`n opstoet

Datum
Locatie
Tijden
Algemeen