Inloggen Kruikenstad.com Registreren Kruikenstad.com

29-01-2013 - Tjeuke krijgt een clubke

Tjeuke, het carnavalssymbool voor kinderen in Kruikenstad, krijgt er deze carnaval een boel vriendjes bij. Tijdens de Kènderstoet zal hij dan ook niet meer alleen hoeven lopen, Fontieske, Köpke, Lieke en Willem lopen met hem mee en worden zo geïntroduceerd aan alle Kruiken en Kruikinnen.

Tjeuke is een jongen van 11 jaar die het jeugdcarnaval promoot in Kruikenstad. Overal waar jeugd aanwezig is tijdens carnaval is Tjeuke van de partij. Tjeuke is nieuwsgierig en vraagt voortdurend verschillende volwassenen in het carnavalswezen om antwoord op prangende vragen. Zo worden alle kinderen in Kruikenstad carnavalswijs.

Tjeuke en zijn vrienden vormen vanaf dit jaar een clubje. Alle poppetjes zijn getekend door Jeroen de Leijer. De karakters zijn ontwikkeld aan de hand van Tilburgse speerpunten. Fontieske vindt haar oorsprong in Fonty’s Hogescholen en staat voor muziek, dans en theater. Köpke staat symbool voor kennisoverdracht, geschiedenis, verhalen en communicatie. Lieke staat voor liedjes en zingen en Willem is geïnspireerd op Willem II en staat symbool voor sport en spel. Zij zullen aan de hand van hun karaktertrekken worden ingezet tijdens programma-onderdelen die bij ze passen.

Kinderen betrekken
De Carnavalsstichting Tilburg heeft de afgelopen jaren flink geïnvesteerd om kinderen beter te betrekken bij het openbaar carnaval. Er is een goed educatief programma voor de basisscholen opgezet met leskoffers en het leerzame Kènderwaogenslouwe . Tevens zijn de jeugdevenementen tijdens het carnaval speerpunt gemaakt. Het Tjeukefist trekt al twee jaar op rij het maximaal aantal bezoekers van 1500 en ieder jaar lopen kleine Kruiken en Kruikinnen met veel enthousiasme mee in de Kènderstoet.

Door breder in te zetten op de jongere jeugd, basisscholen, zal er een grotere en actievere basis gecreëerd worden waardoor er op latere leeftijd een groter groep enthousiaste jongeren zal zijn.


Delen via:
| More

Carnavalsstichting Tilburg

Carnavalsstichting Tilburg