Inloggen Kruikenstad.com Registreren Kruikenstad.com

23-01-2013 - Nieuwe Prinsewagen maakt toch zijn debuut

Vanochtend, 23 januari, was er een artikel te lezen in het Brabants Dagblad over het ‘niet tijdig’ klaar zijn van de Prinsewagen voor D’n Opstoet zondag 10 februari aanstaande.

Hoewel het klopt dat de Prinsewagen niet in zijn geheel klaar is tijdens D’n Opstoet zal de nieuwe Prinsewagen wel degelijk zijn debuut maken aanstaande Carnaval. Prins Joost d’n Irste en zijn gevolg zullen dan ook alle Kruiken en Kruikinnen traditiegetrouw kunnen begroeten vanaf de Prinsewagen.

Het feit dat er wel degelijk een nieuwe Prinsewagen zal meerijden met D’n Opstoet is onderbelicht in het artikel van het Brabants Dagblad en doet volgens de Carnavalsstichting Tilburg alle deelnemende partijen en vrijwilligers geen recht toe.


Tijdens de komende Opstoet kunnen alle toeschouwers genieten van het nieuwe ontwerp van de Tilburgse kunstenaar Niko de Wit voor de nieuwe Prinsewagen. Het zijn met name de zitplaatsen voor de begeleidende blaaskapellen en de details in decoraties waar de Tilburgers een jaartje langer op zullen moeten wachten.Delen via:
| More