Inloggen Kruikenstad.com Registreren Kruikenstad.com

24-12-2012 - Prettige feestdagen

Wij wensen iedereen prettige feestdagen.

Hieronder de kerstwens van PRINS JOOST D'N IRSTE:

Beste Kruiken en Kruikinnen ,

Kerst en nieuw 2012 zal er één als nooit daarvoor zijn. Vanaf 2012 heeft mijn leven er toch wel een enorme dimensie bij gekregen. Vanaf d’n elfde van d’n elfde 2012 mogen ze mij ‘Hoogheid’ noemen. Van redelijk anoniem carnavalsvierder tot Prins van Kruikenstad. Vanaf die datum sta ik vol in de spotlights. Dat is een extra dimensie waarvan ik de impact niet had durven dromen.
Wat een aandacht en wat een feest! Van de ene dag op de andere heb je er een hoop vrienden en vriendinnen bij. Ik kan u zeggen, dat is een verrijking van het leven. Tilburg voor mogen gaan met Carnaval, dat is een hele eer.
Ik kan me van ‘vroeger’ nog herinneren dat wij vanuit de Zomerstraat ‘D’n Opstoet’ aan ons huis voorbij zagen trekken. Prachtige wagens met een hoop feestende en hossende mensen. Als klap op de vuurpijl kwam dan uiteindelijk de prinsewagen voorbij met den heuse Prins erop, samen met z’n adjudant en zijn gehele gevolg. Ik had toen al de indruk dat de Prins unne hele belangrijke meneer moest zijn. Bij het doornemen van de Prinsengalerij, blijkt dat ook zo te zijn. En daar mag ik vanaf dit jaar ook bij staan en dat is een voorrecht. Een voorrecht omdat Tilburg een prachtige stad is met een prachtig verleden en een indrukwekkend toekomstperspectief. De stad krijgt zijn oude centrum weer terug en in de Spoorzone herrijzen totaal nieuwe initiatieven. Dat maakt de stad bruisend, dynamisch en vooral heel gezellig.

Dat ik als Prins van Kruikenstad daar deel van uit mag maken, maakt mij trots en nog meer verbonden met de stad. In mijn dagelijks leven kom ik vele kruiken en kruikinnen tegen uit alle windstreken van Tilburg. Daar zitten mensen bij die het goed hebben, maar ook mensen die minder goed bedeeld zijn. Ik vind de kerstperiode het goede moment om daar bij stil te staan. Het is niet van zelfsprekend dat iedereen even vrolijk in zijn hoofd is of überhaupt in staat is om zichzelf of het gezin goed in de watten te leggen . Daar mag in mijn visie in deze periode extra aandacht voor zijn. Zo ook Carnaval. Dit grootse feest is er eigenlijk voor iedereen. Daarom is het ook belangrijk om het voor iedereen toegankelijk te houden . Ik ga daar, met mijn adjudant, Raad van XI, de lijfwachten, de hofkapel, munne lèfarts,, hofchauffeur, chef dupape, en de hoffotografen voor zorgen dat we iedereen, maar dan ook iedereen voorgaan in het Carnaval. Als de voorbereidingen op het feest bepalend zijn voor het carnaval van 2013, dan ziet het er dit jaar weer heel goed uit. Ik zie er in ieder geval naar uit en wens een ieder een geweldig kerstfeest, een spetterend nieuw jaar en een spectaculair Carnaval toe voor uzelf en de mensen die u lief heeft. 

Joost d’n Irste
Prins van Kruikenstad


Delen via:
| More