Inloggen Kruikenstad.com Registreren Kruikenstad.com

11-11-2012 - Prins Joost d`n Irste & Adjudant Michel Deneef

Tijdens het eerste openbare Elf-elf op het Willemsplein is zondagavond d’n Elfde van d’n Elfde 2012 de nieuwe Prins van Kruikenstad gepresenteerd, Prins Joost d’n Irste. De kersverse Prins stond zij aan zij met zijn goede vriend en Adjudant Michel Deneef te midden van ruim 1500 enthousiaste Kruiken en Kruikinnen.

Een mooiere start met een openbaar Elf-elf tijdens zijn eerste jaar als Prins had, Joost Eijkens zich niet kunnen voorstellen. "Ik zie carnaval echt als een verbroederingsfeest en een belangrijk sociaal element in de Tilburgse samenleving. Dit hoort natuurlijk thuis in de openbare ruimte", vindt de Prins. 

Dat de 50-jarige Prins en vader van vier kinderen fan is van de openbare ruimte, zie je ook terug in zijn dagelijks leven waarin Prins Joost d’n Irste voor velen bekend is als de drijvende kracht achter de social sofa. Voor de meeste Tilburgers beter bekend als de 'bènkskes'. Prins Joost maakt de metafoor tussen zijn bènkskes en carnaval: "De bènkskes zijn een sociale ontmoetingsplek voor alle mensen, eigenlijk symboliseert dat ook het karakter van carnaval. Goede plekken om elkaar te ontmoeten, feest te vieren en het gesprek met elkaar te hebben".

De Prins, die erg actief is in Tilburg, speculeerde met mensen uit zijn omgeving de afgelopen weken vrolijk mee over de identiteit van de nieuwe Prins van Kruikenstad. "Het is me gelukt om een strak gezicht te houden, maar van binnen bescheurde ik me van het lachen. Ik ben wel blij dat ik nu, na al die maanden in de openbaarheid mag treden en mijn rol als Prins mag gaan vervullen".

Prins Joost is naar eigen zeggen zeer trots op zijn nieuwe rol als Prins van álle Kruiken en Kruikinnen. Dit is dan ook meteen een persoonlijke missie van de Prins: samen met zijn gevolg zoveel mogelijk verenigingen te bezoeken en juist als Prins de verbroedering tussen de Tilburgers nog verder te bevorderen.

Even enthousiast en trots als zijn Prins is de in België geboren 50-jarige adjudant Michel Deneef. Michel is geen onbekende in de Tilburgse carnavalswereld. Hij heeft eerder al deel uitgemaakt van de Raad van elf en is ook actief geweest in het college van de Carnavalsstichting, bij de feestcommissie. Over wie hij moest kiezen als Adjudant heeft de Prins geen seconde getwijfeld. "Met Michel als adjudant aan mijn zijde zijn we een heel krachtig duo die elkaar goed aanvullen! We kennen elkaar al heel lang en hebben we vaker de boel op zijn kop gezet. Daarnaast is Michel, net als ik een carnavalsliefhebber eerste klas". De Adjudant vult de Prins aan "We hebben in de aanloop naar Elf-elf al ontzettend veel lol gehad en gelachen, dit willen we vooral gaan doorzetten in de komende periode samen met de Raad".

Kruikenstad heeft met zijn 23ste Stadsprins een sociale duizendpoot binnengehaald, die met zijn diepgewortelde Tilburgse netwerken heeft bewezen dat hij voor veel gezelligheid kan zorgen in het Tilburgse. Zoals hij zelf zegt " unne Tilburger tot in zijn haarvaten".Wij wensen hem en zijn gevolg veel plezier en succes in het korte en dus drukke carnavalsseizoen 2012-2013.


Delen via:
| More

11-11 Bal

Datum
Locatie
Tijden
Algemeen