Inloggen Kruikenstad.com Registreren Kruikenstad.com

14-02-2012 - D`n Opstoet

D’n Opstoet Op zondag 19 februari staat hét grootste evenement van Kruikenstad weer voor de deur!. De bouwende verenigingen en alle andere deelnemers hebben maandenlang hard hun best gedaan voor deze ene dag, waarop ze het publiek kunnen laten zien hoe hun creaties eruit zien.

De route is dit jaar hetzelfde als vorig jaar. De Opstoet begint op de St. Josephstraat waarna de volgende route wordt genomen: Korte Heuvel, Heuvel Ring, Piusplein, Paleisring, Oude Markt, Radioplein, Nieuwlandstraat, Stationstraat, Spoorlaan, Magazijnstraat en als eindpunt de Heuvel. Langs de route zullen verschillende kapellen zorgen voor de nodige carnavalssfeer en op de Heuvel draait dit jaar een DJ.

De Carnavalsstichting Tilburg is er bijzonder trots op dat Omroep Brabant de Opstoet ook dit jaar de Opstoet volledig live gaat uitzenden. De Kruiken en Kruikinnen die niet zelf bij de Opstoet aanwezig kunnen zijn, kunnen dus vanaf 13.15 uur afstemmen op Omroep Brabant. Het commentaar wordt weer verzorgd door Rogier van Bossum.

Zoals elk jaar is er natuurlijk ook weer de mogelijkheid om te stemmen op de favoriete deelnemers. Dat kan door een gratis SMS met "optocht" te sturen naar 3669.

Voor het eerst rijdt de Schooiwaoge mee
De carnavalsverenigingen in Tilburg die jaarlijks met man en macht aan de wagens werken, hebben dit jaar de handen ineengeslagen. Samen bouwen zij een prachtige wagen die voor d’n Opstoet uit zal rijden met als doel geld in te zamelen. Dit geld wordt volledig geïnvesteerd in het verder ontwikkelen en beter maken van de nieuwe bouwhal aan de Ledeboerstraat. Deze bouwhal is drie keer groter dan de oude aan de Lambert de Wijsstraat. Hij wordt sinds dit jaar door de bouwers gebruikt om de wagens te bouwen voor de zondag met carnaval. Een bouwhal van deze omvang vraagt natuurlijk om veel onderhoud, en het bouwen van de grote wagens vraagt om veel faciliteiten. De verenigingen hopen zo extra geld op te halen. Geld dat hard nodig is om dit voor elkaar te krijgen.


Delen via:
| More

D`n opstoet

Datum
Locatie
Tijden
Algemeen