Inloggen Kruikenstad.com Registreren Kruikenstad.com

06-01-2012 - Kruikenmis wordt Kruikenviering

Traditiegetrouw vindt op de carnavalsmaandag de Kruikenmis plaats in de St. Josephkerk op de Heuvel. Essentieel onderdeel van een mis en dus ook van de Kruikenmis, is de Eucharistie en Communieviering. In nauw overleg met het kerkbestuur heeft de Carnavalsstichting Tilburg echter besloten om de Eucharistie en Communieviering te laten vervallen. Daarom zal de Kruikenmis voortaan ook “Kruikenviering” gaan heten. Deze Carnavaleske viering bevat echter net als de Kruikenmis voorheen niet alleen evenveel zang, vrolijkheid, maar biedt die ook evenzoveel ruimte voor gebed en bezinning.

Pastoor Pieter Scheepers uit Berkel-Enschot zal de Kruikenviering 2012 voorgaan. De Kruikenviering zal muzikaal worden ondersteund door het koor ‘Inbetween’, eveneens uit Berkel-Enschot.

De Prins en zijn gevolg zijn uiteraard aanwezig samen met het Kruikenpaar van dit jaar. De collecte voor het goede doel van het Kruikenpaar zal dit jaar zijn voor de “Ronald McDonald stichting”.

Om de Kruikenviering bij te wonen zal t.z.t. een inschrijfformulier worden verspreid via de Tilburgse Koerier en kunt u dan ook via Kruikenstad.nl aangeven interesse te hebben voor een toegangsbewijs. Het toewijzen van de toegangsbewijzen zal geschieden middels een loting.

De kosten voor toegang tot de Kruikenviering in 2012 zijn € 5,- per toegangsbewijs.


Delen via:
| More

Carnavalsstichting Tilburg

Carnavalsstichting Tilburg