Inloggen Kruikenstad.com Registreren Kruikenstad.com

01-03-2011 - Kroegendwèèltocht

Carnaval begint officieel pas op zaterdag, maar Kruikenstad neemt alvast een voorproefje. Al vele jaren trappen duizenden Kruiken en Kruikinnen af op de vrijdagavond met de Kroegendwèèltocht. Tientallen Kruikenkroegen werken enthousiast mee om een geweldig straat- en kroegcarnaval neer te zetten. Voor duizenden carnavalsvierders is het uitgegroeid tot hun favoriete start van carnaval.
Om 21.30 uur is de officiële opening in de Stadhuisstraat. Het feest speelt zich vervolgens niet alleen in de kroegen af, maar vooral ook op straat. Op podia langs de route blazen orkesten de sfeer erin terwijl de carnavalsvierders zoveel mogelijk buttons proberen te verzamelen van de deelnemende Kruikenkroegen. Die buttons krijg je uiteraard bij elke bestelling. Een levendige ruilhandel komt zo vaak al snel op gang!

Stem op de "Meest carnavaleske Kroeg"
Nieuw dit jaar is dat de deelnemers aan de Kroegendwèèltocht hun stem kunnen uitbrengen in de verkiezing van “Meest carnavaleske Kroeg” van Kruikenstad. Elke deelnemende Kruikenkroeg heeft een uniek nummer. Dit nummer is terug te vinden op de posters in de kroegen en op de Dwèèlkaart die bij de Dwèèlkous zit. Alle bezoekers van de Kroegendwèèltocht kunnen mee jureren door een sms te sturen met KROEG (spatie) nummer naar het nummer 3669 (gratis). Om 01.00 uur wordt de "Meest carnavaleske Kroeg" bekend gemaakt.

Dwèèlkous vernieuwd
De inmiddels traditionele Dwèèlkous is dit jaar geheel vernieuwd. Hij is anders vervaardigd en daardoor stukken steviger en is dit jaar trendy groen-oranje van kleur. De Dwèèlkous is voor € 2,50 te krijgen bij alle deelnemende kroegen. Er is alle reden om de Dwèèlkous te kopen, want in de Dwèèlkousen zitten in totaal 8 zilveren en 4 gouden kruikenmunten verstopt. Heb je een zilveren kruikenmunt, dan krijg je 15 kruikenmunten cadeau, heb je een gouden kruikenmunt, dan krijg je zelfs 30 kruikenmunten cadeau!


Delen via:
| More

Kroegendweiltocht

Datum
Locatie
Tijden
Algemeen