Inloggen Kruikenstad.com Registreren Kruikenstad.com

26-02-2011 - Talenten Fontys Conservatorium op bühne bij Kruikenconcert

De Carnavalsstichting Tilburg is zeer verheugd dit jaar in de programmering voor het Kruikenconcert weer te kunnen samenwerken met Fontys Conservatorium Tilburg. Naast veel 'bekende namen' die al op de planken hebben gestaan, zoals Jan Smit, Xander de Buisonjé, Frans Bauer en Miranda van Kralingen, biedt het Kruikenconcert vooral ook een podium aan nieuw en ontluikend talent van eigen, Tilburgse bodem.

Zo kreeg het 14-koppige Fontys Jazz Choir de zaal in 2010 muisstil met een voor kippenvel zorgende uitvoering van Leonard Cohens Hallelujah. Ook dit jaar zullen de talenten van het Fontys Conservatorium het podium dus weer betreden. Op basis van een carnavalesk thema, dat dit jaar 'Prosit' is, worden passende klassieke stukken en popnummers gearrangeerd tot een compositie. Guus Meeuwis en Jan Willem Rozenboom leveren al jarenlang een creatieve, inspirerende en muzikale bijdrage aan het Kruikenconcert. Niet alleen óp de planken, maar juist ook in de maandenlange voorbereidingen voorafgaand aan het Kruikenconcert.

Op het podium staat het Kruikenconcertorkest dat bestaat uit professionele musici: strijkers, blazers en een combo van gitaristen, slagwerk en toetsenisten. Het orkest staat onder leiding van dirigent Marcel Geraeds. Het concert wordt ieder jaar geopend met de Prinsenouverture. Deze is gecomponeerd door Jan Willem Rozenboom, speciaal voor de Prins van Kruikenstad. De rest van het programma blijft strikt geheim, tot aan het eerste Kruikenconcert, dat dit jaar op 2 maart plaatsvindt.

Beide Kruikenconcerten zijn uitverkocht.


Delen via:
| More

Irste Kruikenconcert

Datum
Locatie
Tijden
Algemeen