Inloggen Kruikenstad.com Registreren Kruikenstad.com

21-02-2011 - Proefblaoze in centrum

Carnaval gaat alweer bijna beginnen en de vele kapellen die Kruikenstad rijk is zijn al wekenlang aan het repeteren om er tijdens carnaval weer een fantastisch feest van te maken. Benieuwd hoe de kapellen ervoor staan?

Zaterdag 26 februari presenteren ze zich vanaf 13.30 uur aan het winkelend
publiek in de gehele binnenstad van Kruikenstad, die alweer langzaam groen-
oranje aan het kleuren is.

Dat doen de kapellen natuurlijk niet zomaar.
Zij strijden om de geweldige eer te worden gekozen als Vurlôopig Biste Bend. De kapellen worden beoordeeld door een deskundige jury terwijl ze overal in de binnenstad zullen optreden. De winnaar van het Blèrconcours van dit jaar, Kaaj Gaaaf, is de afgelopen drie jaar met de eer gaan strijken. De andere kapellen zullen dus ongetwijfeld hun beste beentje voorzetten om Kaaj Gaaaf te onttronen! De kapellen zullen door de binnenstad lopen en kunnen op iedere straathoek een show weggeven.

Daarnaast zijn er ook twee podia in de Stadhuisstraat en een groot podium op het Piusplein. Het Proefblaoze wordt geopend in de Stadhuisstraat en rond 17.00 uur is de prijsuitreiking bij het grote podium op het Piusplein.

Voor het eerst is er dit jaar ook muziek op een podium bij de zaterdagmarkt op het Koningsplein en dat is nog niet alles: in een open bus zullen de kapellen ook nog een deuntje spelen terwijl ze over de Korvelseweg rijden. Heel het centrum staat dus in het teken van carnavalsmuziek!


Wil je nog inschrijven voor de Opstoet? Op het piusplein zal de optocht commissie beschikbaar zijn voor vragen en inschrijvingen.


Delen via:
| More

Proefblaozen

Datum
Locatie
Tijden
Algemeen