Inloggen Kruikenstad.com Registreren Kruikenstad.com

03-02-2011 - Route optocht toch over de Spoorlaan

De nieuwe route van d'n Opstoet rijdt op 6 maart 2011 toch over de Spoorlaan en niet door de Poststraat en een deel van de Telegraafstraat. Dat komt doordat deze twee straten bij nader inzien niet ruim genoeg zijn om publiek op een comfortabele manier naar de optocht te laten kijken. Deze conclusie trekt de organiserende Carnavalsstichting Tilburg naar aanleiding van een extra testrit. De aanpassing in de route is vastgesteld in samenspraak met de gemeente, politie en brandweer.

Voorzitter Pieter van Dun van de Carnavalsstichting Tilburg: "Wat in theorie werkt, blijkt in de praktijk niet handig uit te pakken voor het publiek. Als test zijn we met een grote wagen door de Poststraat en een deel van de Telegraafstraat gereden. Dit zijn twee nieuwe straten in het parcours. Technisch gezien is het wel mogelijk, maar op sommige plaatsen blijkt de route voor het publiek ongunstig. Zo kunnen er bijvoorbeeld geen mensen staan aan de zuidkant van de straat. En bij bochten is teveel ruimte nodig om nog comfortabele publieksruimte over te houden. Vervelend om het nu alsnog aan te passen, maar het is beter dat nu te doen dan deelnemers en bezoekers tijdens d'n Opstoet teleur te stellen. Het moet natuurlijk wel veilig zijn."

Spoorlaan
De route gaat nu over de Spoorlaan tot aan de Magazijnstraat. Daar gaat de route richting de Telegraafstraat om zo ter hoogte van het Midi-theater De Heuvel op te draaien. De nieuwe route inclusief aanpassing start in de St. Jozefstraat en voert dan naar Korte Heuvel, linksaf de Heuvelring op en rijdt via Piusplein, Paleisring, Stadhuisplein en Oude Markt de Heuvelstraat in. Hierna rijden de deelnemers door Nieuwlandstraat en Stationsstraat, waar ze rechtsaf de Spoorlaan op gaan. De stoet rijdt dan via de Magazijnstraat en de Telegraafstraat tot aan de Heuvelring. De route eindigt op het Heuvelplein

Horeca
Onlangs maakte de carnavalsstichting de nieuwe route van D'n Opstoet bekend. Het grootste evenement van carnaval in Tilburg krijgt -ook met de laatste aanpassing- een route die de optocht voor zowel publiek, deelnemers als ondernemers aantrekkelijker moet maken. Pieter van Dun: “De route is korter, kent meer horecaplaatsen en biedt voor deelnemers, publiek en ondernemers meer kansen om overal een feestelijke sfeer te creëren. De kostenreductie die we hebben weten te verwezenlijken voor de gemeente blijft gedeeltelijk overeind. De dure aanpassingswerkzaamheden aan de kruising van Spoorlaan met Heuvel hoeven nog altijd niet uitgevoerd te worden met deze route. Ook hulpdiensten kunnen in deze variant nog goed over de noordelijke baan van de Spoorlaan."

Volksfeest
Het besluit om een nieuwe aanpassing te doen heeft de carnavalsstichting zorgvuldig overlegd met gemeente, politie en brandweer. De stichting brengt nu zo snel mogelijk alle betrokken vrijwilligers, deelnemers, wagenbouwers, initiatiefnemers, ondernemers en omwonenden op de hoogte. Van Dun: “Zonder al die mensen, en in het bijzonder de Steunzolen en Stewards, kan de optocht niet doorgaan. Carnaval is een volksfeest waar vele mensen vrijwillig enorm veel inspanningen voor verrichten. Daarom willen we de allerbeste optocht, die het grootst mogelijke aantal mensen een prachtige dag bezorgt.”


Delen via:
| More

D`n opstoet

Datum
Locatie
Tijden
Algemeen