Inloggen Kruikenstad.com Registreren Kruikenstad.com

28-11-2010 - Winnaar Blerconcours

Kaaj Gaaaf en Ginne Graot hebben vandaag het Blerconcours gewonnen. Daarmee is "De kraacht van Krèùkestad" het Tilburgs Carnavalslied van het carnavalsjaar 2010-2011.

De Buskes zijn winnaar publieksprijs Bleren en Presentatie prijs.

In de categorie "Vür de Leut" won Anton kwantes de 1e plaats en de publieksprijs.

De foto's zijn inmiddels te vinden in het fotoboek.

Het nummer De Kracht van Krèùkestad zal komend carnavalsseizoen veel te horen zijn in de stad. Iedere keer als de Prins van Kruikenstad zijn intrede doet, zet hofkapel De Sleutelsollers het winnende nummer in. Zowel het orkest Kaaj Gaaaf als de vereniging Ginne Groat bestaat uit jonge, enthousiaste carnavalsvierders. Lieke Bogaert van Ginne Groat, namens de winnaars: "Het nummer is een idee van Kaaj Gaaaf en er zit een hele mooie gedachte er achter. Kruikenstad geeft ons allemaal ontzettend veel energie om met vrienden een geweldig carnavalsfeest te vieren en samen onvergetelijke tijden te beleven. Het blèrconcours winnen hadden we niet durven hopen. Alle andere deelnemers hadden ijzersterke nummers en geweldige presentaties, het was spannend tot het laatste moment."

Met zestien deelnemende acts kende het Blèrconcours een vol en gevarieerd muzikaal programma. Klassieke carnavalsnummers, opzwepend, meeslepend, met tango, rap en zelfs hair metal maakten het Blèrconcours tot een spannende, steeds wisselende muzikale mix. Anton Kwantes won in de categorie Vür de Leut met zijn Kruikenrock. Hij is vereerd met zijn eerste overwinning ooit. "Het klinkt misschien raar, maar toen ik vanochtend op stond dacht ik: vandaag ga ik m winnen. Geweldig als het dan ook lukt", lacht de muzikale Tilburger die het carnavaleske rocknummer zelf componeerde en op band inspeelde. Op het podium kreeg hij assistentie van een achtkoppig achtergrondkoor, die er samen met Kwantes één groot feest van maakten..

Pieter van Dun, voorzitter van Carnavalsstichting Tilburg: "Het Blerconcours was weer een grandioos feest. Mooi dat jonge, enthousiaste carnavallers vandaag zijn beloond met deze prestigieuze prijs. De toekomst van carnaval ligt bij de jeugd. Dit geeft natuurlijk hoop voor nog veel generaties fantastisch carnaval in Kruikenstad."


Delen via:
| More

Blerconcours

Datum
Locatie
Tijden
Algemeen