Inloggen Kruikenstad.com Registreren Kruikenstad.com

12-11-2010 - Kruikenpaar 2011

Kruikenpaar 2011

Het Kruikenpaar 2011 is Kaatje van Steun tot Zolen en Sebastiaan van Bier tot Meters.

Kaatje van Steun tot Zolen:
Kaatje heet werkelijk Karin Brouwers en voor degene die haar zo niet kennen zegt de naam Maawzool van C.V. de steunzolen wellicht meer.Ze loopt al zo’n 25 jaar mee in het carnavalsleven, maar dit jaar wordt het wel een heel bijzonder jaar. Ze mag namelijk samen met Sebastiaan van de Biermeters het kruikenpaar gaan vormen.Om de bruid te mogen zijn is voor haar echt een wens die uit gaat komen en dat dit met Sebastiaan is, is dan ook nog eens mooi meegenomen.Ze kennen elkaar al heel wat jaartjes en hebben samen met hun verenigingen al heel wat feestjes mogen vieren. Nu gaan ze met beide clubkes er een carnavalsjaar van maken om nooit te vergeten en haar motto is niet zommedeene zemmer maar we gaan het samen maken!

Sebastiaan van Bier tot Meters:
Sebastiaan Spijkersstond afgelopen carnaval voor het 12e jaar op het podium als adjudant bij C.V. de Biermeters. Dit heeft hij altijd met veel plezier gedaan. Naast de oppers Harrie, Erik en Patrick heeft hij carnaval echt mogen beleven. Wie hij daarmee iets meer dan 12 jaar geleden ook heb leren kennen is Kaatje, want zolang hij bij de Biermeters ben, kwam zij al geregeld bij hun op bezoek. Een goede reden om haar als bruid te kiezen. Met Kaatje mag hij op carnavals-maandag in de onecht trouwen. Hier heeft hij erg veel zin in, want natuurlijk gaan er nog veel leuke en gezellige dingen aan vooraf. Ze hopen dit jaar samen met heel kruikenstad Carnaval 2011 "op z'n kop" te zetten! We zèmmer zommedeêne... Al kan hij eerlijk gezegd niet wachten!

Het goede doel van het Kruikenpaar is Mooi zo, Goed zo. Mooi zo, Goed zo is een onderdeel van Stichting Contour en heeft tot doel om sociale projecten in Tilburg te ondersteunen. Op deze manier wordt de leefbaarheid vergroot en helpt men heel gericht groepen mensen op kleine schaal. Mooi zo, Goed zo heeft een grote diversiteit aan projecten waarin we een keuze hebben kunnen maken welk project wij willen ondersteunen. De projecten varieren van ondersteuning aan de kindertelefoon tot het realiseren van een kinderboederij nabij een bejaardencentrum.

Voor ons project hebben we gekozen voor een wens van zorgcentrum Padua. Zij willen heel graag speciale spellen en muziekinstrumenten voor 120 geriatrische bewoners. Het is hun droom om voor alle huiskamers en de dagopvang een ander spel te hebben. Deze spellen en muziekinstrumenten zijn speciaal ontwikkeld voor ouderen en daarom heel erg prijzig. Spel en muziek helpt deze ouderen aan een zinvolle dagbesteding en ontspanning.


Delen via:
| More