Inloggen Kruikenstad.com Registreren Kruikenstad.com

30-03-2010 - Opleiding Tilburgs dialect

De Stichting Tilburgse Taol (STT) start met een opleiding in het Tilburgs dialect.

In tien lessen leren de cursisten het Tilburgs dialect schrijven en kennen ze de cultuurhistorische achtergrond van deze streektaal. De `Leergang Tilburgs Dialect` is een initiatief dat de STT samen met het Stadsmuseum Tilburg heeft ontwikkeld. Educatief medewerker Petra Robben van het Stadsmuseum Tilburg gaat de lessen geven.

De opleiding begint op donderdagavond 8 april. De volgende lessen worden steeds om de veertien dagen gegeven. Na de zomervakantie zijn er nog vier lessen in september en oktober. De lessen duren steeds van 19.30 uur tot 21.30 uur en worden gegeven in een leslokaal van het Regionaal Archief Tilburg. Cursisten betalen 65 euro per persoon. Opgeven kan via de website van de Stichting Tilburgse Taol, www.tilburgsetaol.nl .

Bij het cursusbedrag is lesmateriaal inbegrepen. Dit lesmateriaal wordt ontwikkeld door Petra Robben, drie keer achter elkaar winnaar van het Gr˘ot Diktee van de Tilburgse Taol. Voor cursisten die examen willen afleggen, is het Gr˘ot Diktee op 5 november de proeve van bekwaamheid.

STT wil uitgroeien tot een overkoepelende organisatie voor de Tilburgse identiteit. De nieuwe leergang vormt een eerste stap.


Delen via:
| More