Inloggen Kruikenstad.com Registreren Kruikenstad.com

06-08-2009 - Kasper Groten overleden

Het vooraanstaande Tilburgse CDA-raadslid en bestuurslid van de carnavalsstichting Tilburg Kasper Groten is woensdagavond plotseling overleden.
Kasper Groten werd getroffen door een hartstilstand.

Groten was binnen de CDA fractie ondermeer woordvoerder op het vlak van veiligheidsvraagstukken. De laatste maanden leidde hij als voorzitter het raadsonderzoek in Tilburg naar de gang van zaken rond het Theater Midi. Zijn rapport zou in september moeten verschijnen.

Kasper Groten was sinds dit jaar nieuw in het bestuur van de carnavalsstichting. Opgegroeid in een gezin van 8 kinderen heeft hij zijn hele jeugd goed de polonaise kunnen oefenen. Na studie aan de KUB en militaire dienstplicht vervuld te hebben in de Koning Willem II kazerne is Kasper bij Mee¨s gaan werken. Sinds 2006 werkte hij met veel plezier als arbeidsdeskundige voor Remplooi Verzuiminterventie in Eindhoven.
Naast zijn gewone werk was Kasper sinds 2002 ook lid van de Tilburgse gemeenteraad voor het CDA. Hij was fractie-secretaris en daarnaast voor de fractie woordvoerder op het gebied van veiligheid. Naast het werk en de politiek was Kasper bovenal de zeer trotse vader van dochter Lotte en zoon Roderick. Ongeveer een 20 jaar geleden begon Kasper binnen de carnavalsstichting met het lidmaatschap van de Lijfwacht. Daarna actief binnen de toenmalige evenementencommissie. Eerst als lid, maar daarna ook jarenlang als voorzitter. Van 1994 tot 1998 lid van de Raad van XI geweest. Vijf jaar in de Raad, waarvan vier jaar als voorzitter. Daarna drie jaar lang in het bestuur van de carnavalsstichting gezeten. Afgelopen jaar was Kasper chef du pap in het gevolg van Prins Jean-Pierre d`n Irste. Sinds dit jaar opnieuw bestuurslid van de carnavalsstichting.

Wij wensen zijn familie veel sterkte toe.


Delen via:
| More