Inloggen Kruikenstad.com Registreren Kruikenstad.com

09-02-2009 - Winkelen met muziek: het Proefblaoze komt eraan!

Carnaval komt er snel aan en dus wordt het tijd om weer in de carnavalsstemming te komen. En hoe kan dat nu beter dan een hele middag vol muziek in het centrum van Kruikenstad?

Zaterdag 14 februari a.s. zullen vanaf 13.30 uur vele blaaskapellen, waaronder ook de hofkapel van Prins Jean Pierre d`n Irste, de Sleutelsollers, tussen het winkelend publiek in het centrum hun kunsten vertonen. Ook in de nieuwe Pieter Vreedestraat en op het nieuwe Pieter Vreedeplein zal natuurlijk gespeeld worden. De meer dan 30 kapellen hebben in tegenstelling tot voorgaande jaren geen vooraf bepaalde route, maar mogen zelf kiezen in welke volgorde ze langs de deelnemende kroegen gaan.

Natuurlijk doen de kapellen dat niet voor niets, want aan het Proefblaoze is traditioneel ook de verkiezing van de Vurlôopig Biste Bend verbonden. Een deskundige jury zal vanuit de Stadhuisstraat alle kapellen beoordelen om te bekijken voor welke kapel carnaval niet snel genoeg kan beginnen. Dat is natuurlijk een hele eer, en u kunt er dus op rekenen dat alle kapellen hun beste beentje voor zullen zetten om de verkiezing te winnen! Het Proefblaoze staat dan ook garant voor een leuke middag voor groot en klein, vol heerlijke carnavalsmuziek.

Om vijf uur vindt de prijsuitreiking plaats op het Piusplein en zullen de kapellen te horen krijgen wie zich de Vurlôopig Biste Band mag noemen. Mocht u van al die carnavalsmuziek maar geen genoeg kunnen krijgen dan kunt u terecht bij de kraam van de Carnavalsstichting voor de V&D, waar u niet alleen Dokmardeur kunt worden, om zo de prachtige groen-oranje sjaal te bemachtigen, maar waar ook nog exemplaren van de CD van het Blčrconcours van dit jaar te krijgen zullen zijn. Ook u kunt thuis genieten van “Un Praotje Maoke” van Kaaj Gaaaf en de Praotmaokers, de winnaar van het Blčrconcours 2009!


Delen via:
| More