Inloggen Kruikenstad.com Registreren Kruikenstad.com

09-02-2009 - Carnavalsdinsdag is kinderdinsdag!

Zoals elk jaar staat de dinsdag van carnaval in het teken van de jonge Kruiken en Kruikinnen. Beste voorbeeld daarvan is natuurlijk de Kčnderstoet, waarbij de kinderen van Kruikenstad prachtig verkleed door de binnenstad lopen. Naast de prijzen in de verschillende categorieën is het natuurlijk ook altijd weer bijzonder spannend om te zien welk kind wordt uitverkozen tot “Zôtste Klűtje”. Deze prijs wordt uitgereikt aan het best verklede, meest carnavaleske, meest aandoenlijke en meest vrolijke kind. Naast de traditionele prijzen zal er dit jaar ook een speciale prijs worden uitgereikt voor het deelnemertje dat het beste uitbeeldt dat Tilburg dit jaar 200 jaar stadsrechten heeft. Deze speciale categorie wordt mede mogelijk gemaakt door Tilburg 2009.

Dit jaar zal voor het eerst ook de nieuwe mascotte voor het kindercarnaval in Kruikenstad, Tjeuke, meelopen met de Kčnderstoet. Tjeuke hoopt dat er vele kinderen met hem mee zullen lopen. Inschrijven kan via het formulier op de website www.kruikenstad.nl of op de dag van de Kčnderstoet zelf van 12.15 uur tot 13.00 uur in Café Van Horen Zeggen in de Stadhuisstraat. Deelname aan de Kčnderstoet is uiteraard gratis.

Aan het eind van de Kčnderstoet mag elk deelnemertje meedoen met de ballonnenwedstrijd. Er zijn weer prachtige prijzen voor de ballon die het verste weg raakt. Daarna kunnen alle deelnemers én hun ouders op gaan warmen op de Korte Heuvel waar in de verschillende kroegen een speciaal programma voor de allerkleinsten is samengesteld. Zo is de dinsdag met carnaval een waar feest voor groot en klein!


Delen via:
| More