Inloggen Kruikenstad.com Registreren Kruikenstad.com

06-02-2009 - Nieuwe opzet Kroegendwèèltocht 2009

Een unieke Dwèèlkous van het Audax Textielmuseum, Kruikenmunten winnen, 35 verschillende buttons verzamelen en een medaille veroveren… de Kroegendwèèltocht op de eerste vrijdag van carnaval in Kruikenstad heeft een volledig nieuwe opzet. Deelnemers aan dit door de Carnavalsstichting Tilburg georganiseerde evenement krijgen op vrijdagavond 20 februari een échte uitdaging om zo veel mogelijk kroegen in de Tilburgse binnenstad langs te gaan. Het officiële programma begint om 22.00 uur, maar liefhebbers mogen gerust eerder op de avond beginnen om zoveel mogelijk kroegen aan te kunnen doen.

Hoe werkt het? Voor € 2,50 kan iedereen die mee wil doen een van de 5000 deelnemerspakketten kopen bij de 35 deelnemende kroegen. De voorverkoop start op vrijdag13 februari. In het pakket zit een zogenaamde Dwèèlkaart en een button van de Kroegendwèèltocht. Tevens krijgen mensen een Dwèèlkous aangeboden, mede mogelijk gemaakt door het Audax Textielmuseum. Deze kous is bedoeld om handig de Kruikenmunten (het officiele betaalmiddel tijdens carnaval) om de nek te bewaren.

Aan de achterzijde van deze Dwèèlkaart vinden deelnemers de stempelkaart met alle 35 deelnemende kroegen. Carnavallers die in een deelnemend café een consumptie bestellen krijgen dan een stempel. Ook ontvangen ze een unieke Dwèèltochtbutton met het logo van deze kroeg. Bij tien (of meer) stempels en buttons van verschillende kroegen wint de deelnemer de speciale Dwèèlmedaille. Deze kunnen ze in alle deelnemende kroegen ophalen. Voor alles geldt: zolang de voorraad strekt.

Ook nieuw: de gelukkige vinder van een `Gouden Dwèèltje` of `Zilveren Dwèèltje` in de Dwèèlkous kan deze omruilen voor gratis Kruikenmunten. In totaal zijn 4 gouden en 8 zilveren Dwèèltjes in de Dwèèlkousen verstopt, verdeeld over de deelnemende kroegen op de vier pleinen (Heuvel, Korte Heuvel, Piusplein, Stadhuisstraat). Een Zilveren Dwèètje is 15 kruikenmunten waard, een Gouden maarliefst 30. Het is dus aan te raden om nog eens goed in de Dwèèlkous te kijken of er een prijs in zit!

21.00u Opwarmuurtje in de stadhuisstraat
22.00u Startsein voor begin Kroegendwèèltocht 2009
Hierna: Dwèèlsessies door diverse orkesten en artiesten op de verschillende podia in de binnenstad.
24.00u Einde Kroegendwèèltocht
01.00u Bekendmaking meest carnavaleske Kruikenkroeg

Deelnemende Kroegen
‘t Elfde Gebod / Café Bolle / Mercure / Café Karel / Stoffel / Lollipop / Brandpunt / De Kerktuin / Café Philip / Café Tribunaal / De Feestboerderij / Slagroom / Café De Kok / Café Schlappi / Heuvel 15 / De Buurvrouw / Miller Time / Extase / Café Babbus / Le Clochard / De Prins / Café Joris / Lamme Goedzak / ’t Vaticaan / De Boekanier / Après Ski / Café Hoppie / Lokaal Zeven / Studio / Van Horen Zeggen / de Drie Gezusters / Café Hoegaarden / Havana / Polly Maggoo / De Heeren van Tilburg


Delen via:
| More