Inloggen Kruikenstad.com Registreren Kruikenstad.com

12-01-2009 - Waogeslouwe

Op zondag 18 januari 2009 organiseren de Carnavalsstichting Tilburg en de wagenbouwers in de bouwhal aan de Lambert de Wijsstraat weer het traditionele Waogeslouwe.

De bouwende verenigingen kozen dit jaar weer voor hun eigen ontwerpen die zij op hun eigen creatieve manier hebben uitgewerkt. Zij geven hiermee hun specifieke interpretatie aan het carnaval in Kruikenstad, soms gecombineerd met enige verwijzing naar “Tilburg, 200 jaar”.

Door het optreden van meer dan tien carnavalsorkesten, waaronder natuurlijk de Hofkapel, zal de sfeer voor het komende carnaval in de bouwhal nu al flink te merken zijn.

Prins Jean Pierre d’n Irste van Kruikenstad zal om 12.00 uur aanwezig zijn met zijn Adjudant Rob, zijn Raad van XI, zijn Lijfwacht en zijn eigen hofkapel De Sleutelsollers. De Prins zal alle bouwers, zoals de traditie wil, van een kop erwtensoep voorzien.
De erwtensoep samen met een glas bier of een schrobbelèrke op z’n tijd, zal de bouwers zeker de nodige inspiratie opleveren om de laatste hand te leggen aan de prachtige carnavalswagens die op zondag 22 februari 2009 door Kruikenstad zullen trekken.

Na de T-parade van vorig jaar zijn mannen, vrouwen, jongens en meisjes in de bouwhal gestart om hun platte wagen weer op te bouwen voor de carnavalsoptocht, d’n opstoet. De volgende 7 verenigingen zijn de bouwers: .C.V. de Tunnekus, C.V. de Tunnelplekkers, C.V. de Görkese Turken, C.V. de Fènpruuvers, C.V. de Kappesientjes, C.V. de Schèèl Praaje en C.V. de Bierschaope, die allemaal in goede harmonie met elkaar hun eigen ontwerpen realiseren.

Naast hofkapel, de Sleutelsollers, treden de volgende carnavalsorkesten op: de Vipkus, Bekèk ’t is, de Restantjes, Dees Ist, Trammelanto, Kaaj Gaaf, de Spulse Vreukers, de Buskes, d’Opscheppers en de Zwabbers.

In een carnavaleske sfeer en onder het genot van een hapje en een drankje kan men genieten van dit gezellige voorproefje van het komende carnavalsfeest. Bovendien kom je al in de carnavalsstemming door de geur van papier-machè, polyester en de muzikale omlijsting van de orkesten. De entree is gratis.


Delen via:
| More