Inloggen Kruikenstad.com Registreren Kruikenstad.com

04-12-2008 - Blèrconcours 14 december 2008

Zondag 14 december a.s. zal popcentrum 013 wederom het toneel zijn van het Blèrconcours. 21 deelnemers zullen deze dag strijden in de categorieën “Blèren” en “Vür de Leut”. Het lied van één van de 11 deelnemers in de categorie “Blèren” zal door een vakjury worden benoemd tot het Tilburgs Carnavalslied 2009. Dit lied zal gespeeld worden bij de opkomst van de Prins van Kruikenstad en zijn gevolg bij de vele bezoeken en evenementen die dit jaar weer gaan plaatsvinden, en wordt dus de opvolger van het Tilburgs Carnavalslied 2008, As oew haor mar goed zit van De Buntstekers.

In de categorie Vür de Leut, die aan wat minder strakke regels is gebonden dan de categorie Blèren, zullen 10 deelnemers strijden om de hoogste eer. Grootste vraag is natuurlijk of het de Kwikmedrillekes en de Carnavalsgekken zal gaan lukken om een onvervalste hattrick te scoren en voor de derde (!) keer op rij deze categorie op hun naam te schrijven.

Natuurlijk is er ook gedacht aan de kinderen. Er is voor hen een speciale ruimte ingericht met begeleiding en entertainment. De kinderen zullen de hele dag bezig gehouden worden met zang, dans, spel en plezier. Ook mogen de kinderen later op de dag op het grote podium van 013 laten zien wat ze geleerd hebben. Dit alles wordt aangeboden voor een speciale prijs van € 2,50 per kaartje, in plaats van de normale prijs van € 6,00 voor volwassenen.

In tegenstelling tot voorgaande jaren zijn er enkele kleine wijzigingen in de jurering. De moderne techniek zal de vakjury dit jaar ondersteunen, zodat de uitslag sneller beschikbaar zal zijn. Daarnaast zal de publieksjury dit jaar niet meer bestaan uit de deelnemers zelf, maar zullen hier verschillende prominente Kruiken en Kruikinnen in plaatsnemen.

De deuren gaan open om 13.00 uur, waarna om 13.30 uur een ludieke loting zal plaatsvinden om de volgorde van optreden te bepalen. Rond 19.00 uur zal de uitslag door de Prins van Kruikenstad worden bekendgemaakt. Het programma eindigt om 21.00 uur.


Kaarten zijn te koop voor € 6,00 (en € 2,50 voor een kinderkaartje) bij de voorverkoopadressen:
Pijnenburg Schoenen, Korvelseweg 6;
Van Baast Damesmode,Wagnerplein;
Of aan de deur bij popcentrum 013 voor 6 euro excl. Servicekosten.

Deelnemers:
De Görkese Turken met de Klankentappers
Il Musicali Vasi Pisciaris met Famoso Compositori Superiore Marmo Piedistalli
Frank van den Besselaar
De Fènpruuvers
Anton Kwantes
De Lijntrekkers met Trammelanto
De Frutblaozen
Kaaj Gaaaf en de Praotmaokers
Dees Ist
De Tunnukus met K.O. de Zwabbers
CV de Durdraaiers en De Frutbloazen
De Burgemisters
Meejzunallevantoenirst en Zuma
Muziekkapel 013 met 't D.A.V. koor
Ut 'Kröökeduo'
De Buntstekers en de Young Entoezjastik Semmel Singers (YESS!!!)
Duo 'De Kanjers'
Zuutjes Aon
De Kwikmedrillekes en de Carnavalsgekken
De Buskes met het Buskeskoor
Veul Gere en Peter S. ft. Dj Coenio


Delen via:
| More

Blerconcours

Datum
Locatie
Tijden
Algemeen