Inloggen Kruikenstad.com Registreren Kruikenstad.com

14-11-2008 - Datum T-parade 2009 nog niet bekend

De gemeente Tilburg is voor 2009 op zoek naar een andere datum voor de T-Parade. Die multiculturele optocht zou op zondag 25 augustus voor de derde keer in de binnenstad plaatsvinden.

`Maar die valt midden in de grote vakantie`, zegt een gemeentewoordvoerster. `Dan zijn er veel mensen de stad uit en dus ook allochtonen die bij familie in hun vaderland op bezoek gaan. Ook zullen dus veel bouwers van de praalwagens niet thuis zijn.`

De gemeente en de organisatie van de T-Parade vrezen dat door dit alles de kwaliteit van en de aandacht voor de T-Parade minder wordt.

`Dat willen we de bouwers en de toeschouwers echt niet aandoen`, stelt voorzitter Jean-Pierre van der Meijs van Carnavalsstichting Tilburg, die samen met Mundial en Stichting Een ster wijst de weg stap voor stap de T-Parade organiseert.

`Het is juist de bedoeling dat het evenement groeit`, vult de gemeentewoordvoerster aan.

Het college worstelt flink met de nieuwe datum voor de T-Parade. Er is een idee geweest om die te houden tijdens de Autovrije Zondag op 20 september. `Maar dan is ook de slotdag van het alternatieve muziekfestival ZXZW`, aldus de woordvoerster. `Dat wordt te veel.` In september vinden er nog andere evenementen plaats, zoals Tilburg Culinair en de Brabants Dagblad Tilburg Ten Miles. Ook zijn er verplichte rustweekeinden in het centrum: dan mogen daar geen evenementen gehouden worden.

Ook een rol speelt dat de ramadan volgend jaar van 22 augustus tot en met 19 september is. Dan mogen islamieten - waarvan er veel aan de T-Parade meedoen - onder meer niet eten en drinken tussen zonsopgang en zonsondergang.

Wanneer de nieuwe datum bekend wordt, is nog niet bekend. `Maar we hopen dat uiteraard snel bekend te maken`, aldus de woordvoerster.


Delen via:
| More