Inloggen Kruikenstad.com Registreren Kruikenstad.com

12-11-2008 - Jean-Pierre d`n Irste, Prins van Kruikenstad

Foto's van het 11-11 bal zijn te vinden in het fotoboek: http://www.kruikenstad.com/album.php?id=67

Een nieuwe Prins, Prins Jean-Pierre d’n Irste (van der Meijs) met Adjudant Rob (Reijnen), een koppel dat er duidelijk zin in heeft.

Hoogheid, was u verbaasd om gevraagd te worden?
Ja, dat was wel heel bijzonder. Als voorzitter van de Carnavalsstichting Tilburg ben je luisterend lid bij vergaderingen van de Prinsecommissie. Ik ging naar een vergadering, werd gewoon ontvangen door de voorzitter van die commissie en was heel verbouwereerd toen ik de vraag kreeg: “Wilt u de nieuwe Prins van Kruikenstad worden” Niks in de gaten, het spel was goed geregisseerd. Nou daar zat ik dan, dacht nog wel dat ik de best geïnformeerde Tilburger was, niet dus. Daarbij was ik als voorzitter van de Stichting met héél véél dingen bezig die ik nog af wilde maken, voordat ik statutair over een half jaar afscheid zou nemen als bestuursvoorzitter. Hier moest ik dus toch wel even over nadenken. Duurde ook niet zo lang, want ik heb de vraag van de Prinsecommissie met een duidelijk en overtuigend “ja” kunnen beantwoorden. Daarbij komt, dat je maar 1 x in je leven gevraagd wordt om Prins van Kruikenstad te worden. En, laat ik eerlijk zijn, het streelt natuurlijk je ego wel. Het thuisfront was gelukkig ook helemaal op mijn hand.

De vice-voorzitter van de Stichting moest wel ingelicht worden. Hij moest mij immers opvolgen. Omdat mijn termijn er toch binnen niet al te lange tijd op zou zitten, was ik al bezig hem ‘in te leren’. Bovendien loopt hij al een tijdje in het bestuur mee.
Daarna moet je natuurlijk gaan nadenken over je Adjudant, dat was niet zo’n moeilijke klus. Ik stel hem graag aan u voor: Rob Reijnen.

Onze eerste vraag aan Adjudant Rob, die er glunderend bij zit, heeft ongeveer dezelfde strekking als onze vraag aan de Prins: Hoe hebt u de vraag om Adjudant te worden ervaren, want als u gevraagd wordt, weet u nog niet wie de nieuwe Prins zal worden?

Antwoord: Ja dat klopt, maar je kunt er toch wel op vertrouwen dat de Prinsecommissie in hun grote wijsheid en samen met de nieuwe Prins er toch wel enig denkwerk aan gespendeerd hebben om er zo goed als zeker van te zijn dat de samenwerking redelijkerwijs zou moeten kloppen. En dat blijkt ook nu weer: Prins Jean-Pierre en ikzelf kennen elkaar heel goed, er is een chemie tussen ons en onmiddellijk die vertrouwde klik. Ga er gerust van uit dat wij de klus samen met plezier gaan klaren. We hebben samen 2 jaar in de Raad van Elf gezeten, waarvan ikzelf 3 jaar voorzitter was. Ook zakelijk hebben we raakvlakken. Zaten samen in diverse commissies van de Carnavalsstichting Tilburg. Ik denk dat ik wel kan zeggen dat zowel de Prins als ikzelf een groot, kloppend hart voor de carnaval in Kruikenstad hebben. Dus dat zit wel goed.

Vraag:
Prins Jean-Pierre en Adjudant Rob: als je in het verleden van Prinsen en Adjudanten van Kruikenstad kijkt, zijn jullie toch wel een jong koppel dat Kruikenstad gaat leiden dit komende Carnavalsjaar?

Ja, dat is zeker waar. Ikzelf (zegt de Prins) ben 37 en mijn adjudant is 40 jaar. Maar er is genoeg carnavalservaring bij ons alle twee. Bij de evaluatie van ons 44-jarig jubileum heb ik als voorzitter van de Stichting gezegd: "Het 44ste jaar is de basis voor de toekomst, dus op naar het 55ste jubileum. En hier zijn mijn Adjudant en ik het roerend over eens en we gaan hier met vol elan aan beginnen."

Adjudant, hoe ziet u uw rol?
Nu, dat is kort gezegd: Alle informatie verschaffen die de Prins nodig heeft, hem souffleren bij alle voorkomende gelegenheden, maar er zelf ook veel lol aan beleven. Prins Jean-Pierre onderbreekt: ja, we gaan een gelijkwaardig spel spelen, zoals het moet. Kortom we gaan lekker met elkaar sparren, beleven daar het nodige plezier aan en dát moet zichtbaar worden naar de Kruiken en Kruikinnen.
We gaan verder in de lijn van de Prins van vorig jaar, Prins Pieter, die als speerpunt had om aanwezig te zijn op de grote buiten-activiteiten. Daarnaast gaan Adjudant Rob en ikzelf het principe volgen “blijf dicht bij jezelf”, maak plezier met mensen, leidt ze naar een heerlijk feest. Wij streven ernaar een bindende factor te zijn tussen de verenigingen, het bedrijfsleven, de carnavalvierende Kruiken en Kruikinnen, maar ook tussen de diverse Commissies van de Carnavalsstichting Tilburg en natuurlijk het Bestuur. Maar als Prins mag ik me nergens meer mee bemoeien, een Prins staat immers boven de Carnavalsstichting Tilburg en zal ik me overal buiten moeten houden.

Nu, Prins Jean-Pierre d’n Irst en Adjudant Rob, wij wensen jullie veel succes, maak je geliefd bij de Kruiken en Kruikinnen, geniet ervan en een fantastisch carnavalsseizoen toegewenst.

Jean Pierre van der Meijs was ruim 12 jaar lid van CV Dur Toeval, 4 jaar lid van de Raad van XI en naast carnaval is hij actief als voorzitter van de Stichting Levenslied en als zelfstandig ondernemer. Jean Pierre is getrouwd met Marieke en samen hebben zij twee dochters, Fleur en Britt.


Delen via:
| More