Inloggen Kruikenstad.com Registreren Kruikenstad.com

05-11-2008 - Niewe bouwhal

De Tilburgse raad zet het college onder druk om zo snel mogelijk een nieuwe hal voor de bouwers van carnavals- en T-Parade-wagens te presenteren. VVD, PvdA, CDA en LST - samen goed voor 27 van de 39 zetels - doen dat in de vorm van een motie.

De huidige bouwhal aan de Lambert de Wijsstraat staat al lange tijd ter discussie. De oude fabriekshal ligt in de drukbevolkte woonwijk Goirke, is onveilig en biedt geen uitbreidingscapaciteiten meer. Bovendien staan er carna- valsclubs in de wacht om een plaats te kunnen bemachtigen.

Het zoeken van een andere hal of eventuele nieuwbouw is niet simpel. Ten eerste moet de hal flink wat groter zijn dan nu.

Carnavalsstichting Tilburg (CST) denkt aan een hal van zo`n 7000 vierkante meter op een perceel van ongeveer 10.000 vierkante meter.

De hal moet bovendien gemakkelijk bereikbaar zijn, want er moet rekening gehouden worden met verkeersobstakels en het kanaal om met de grote praalwagens gemakkelijk in het centrum te kunnen komen.

De vier partijen vinden dat de gemeente aan CST een eigen pand moet aanbieden of aankopen.

Vervolgens moet in overleg met de gebruikers een inrichtingsplan voor het pand en de rest van het perceel gemaakt worden met bijbehorend kostenplaatje en dekkingsplan.

De gemeente moet voorts bekijken wat CST zelf kan bijdragen aan de realisatie van de bouwhal.

CST-voorzitter Jean-Pierre van der Meijs zegt in een reactie verheugd te zijn over de enthousiaste steun vanuit de politiek. Niet alleen CST is ermee geholpen maar ook onder meer de T-Parade en de stichting amateurkunst.

De raad buigt zich dinsdag over de motie. Dat gebeurt uitgerekend op 11 november, de start van het nieuwe carnavalsseizoen. Traditioneel vindt de aftrap plaats in de grote zaal van Theaters Tilburg.

bron: www.brabantsdagblad.nl


Delen via:
| More