Inloggen Kruikenstad.com Registreren Kruikenstad.com

27-05-2008 - Prinsenwagen op straat

Prinsenwagen dreigt op straat te komen staan
Bron: Brabants Dagblad

`Als er niet snel een oplossing komt, parkeren we de Prinsenwagen gewoon in de kelder van het gemeentehuis`. Natuurlijk chargeert Jean-Pierre van der Meijs, maar dat de nood hoog is, dat is duidelijk.

Binnenkort raakt de Prinsenwagen zijn (tijdelijke) standplaats bij kraanbedrijf Saan aan de Havendijk definitief kwijt omdat de loods waarin hij staat geparkeerd, wordt afgebroken. Voorlopig is er geen alternatief voor handen om de wagen, die ook tijdens de tweede T-Parade op zondag 24 augustus weer dienst gaat doen, ergens onder dak te krijgen.

Van der Meijs, voorzitter van de Carnavalsstichting Tilburg, vreest dat alle onderhandelingen met de gemeente over plannen van een nieuwe bouwhal waar zowel de carnavalsverenigingen als andere verenigingen in Tilburg gebruik van zouden kunnen gaan maken, op de lange baan zijn geschoven. `We hadden een afspraak dat we eind maart iets van de gemeente zouden horen. Maar op dit moment reageert niemand. Niet op een telefoontje, niet op een e-mail helemaal niets. Het zal wel met de val het college te maken hebben dat alles op het gemeentehuis nu even stilstaat`. De prinsenwagen werd vijf jaar geleden in het kader van het tROM-project door tijdelijk werklozen bij NedTrain aan het NS-Plein gebouwd. De viereneenhalve meter hoge wagen kan daar niet naar terug omdat de ruimte momenteel gebruikt wordt voor andere doeleinden. `Er staat in Tilburg wel een aantal hallen leeg, maar we zoeken toch naar iets permanents`, vervolgt Van der Meijs. In de bouwhal aan de Lambert de Wijsstraat kan de wagen evenmin geparkeerd worden vanwege ruimtegebrek; bovendien is de wagen ook te hoog`. Overwogen wordt om hem definitief lager te maken zodat hij tijdens de T-Parade en de Opstoet met carnaval voor minder problemen zorgt in het Tilburgse centrum.


Delen via:
| More