Inloggen Kruikenstad.com Registreren Kruikenstad.com

31-01-2008 - Opstoet

De opstelling van d`n Opstoet voor komende Zondag is bekend. Een pdf file met deelnemerslijst is te vinden op:
http://www.kruikenstad.nl/upload/Nieuws/Optochtafbeeldingen/opstelvolgorde2008.pdf

Gedurende d`n Opstoet beoordelen zowel een jury als het Tilburgse publiek de deelnemers. De jury bestaat uit enerzijds specifiek voor de hoogkeer en anderzijds specifiek voor de overige categorieŽn. Voor de hoogkeer is een speciale selecte groep juryleden aangesteld die beroepsmatig kennis hebben van techniek, vormgeving, ontwerp en creativiteit. De jury voor de overige categorieŽn bestaat uit een gezelschap van ongeveer 30 personen bekend met het Tilburgse Carnaval en plaatselijke actualiteiten.
Om een goede jurering te krijgen worden de juryleden verdeeld in 4 loopgroepen. De bouwers van de grote wagens (hŰogkťťr) hebben een tekening van de wagen ingeleverd en een vakjury van 5 mensen heeft zich hier inmiddels over gebogen en een eerste voorinformatie gekregen van de verenigingen. Waar voorheen uitsluitend op motto/idee, kleur, afwerking en carnavalesk werd gejureerd, wordt er nu ook naar vormgeving, originaliteit, en presentatie gekeken.

Er zijn zelfs 9 categorieŽn waarin prijzen te verdienen zijn. Om de bouwende verenigingen het financieel mogelijk te maken dat er gebouwd kan worden is er een totaal prijzengeld te verdelen van Ä 17.000,- Het Tilburg publiek kan haar stem uitbrengen door een sms met het nummer van de deelnemer welke als beste gezien wordt te versturen. Alle categorieŽn worden verdeeld over drie groepen, waarin een prijs uitgegeven wordt. Na het tellen van deze sms-stemmen worden drie publieksprijzen uitgegeven aan de beste deelnemer van iedere groep. Deelnemers stellen de waardering van het publiek zeer op prijs. Zij hechten dan ook veel waarde aan de publieksprijzen.

Er zijn diverse prijzen beschikbaar voor de deelnemers. De Prins maakt na afloop van d`n Opstoet op d`n Heuvel de prijswinnaars bekend.


Delen via:
| More