Inloggen Kruikenstad.com Registreren Kruikenstad.com

22-01-2008 - Kruikenloop viert 22e jubileum

Zaterdag 2 februari zal Tilburg in het teken staan van de 22e jubileumeditie van de Kruikenloop. Dit evenement van Tilburg Road Runners en voetbalvereniging Sarto omvat een KNAU-wegwedstrijd over 15 kilometer, trimlopen over 5, 10 en 15 kilometer en een jeugdloop over circa 1 kilometer. Traditioneel is de sfeer carnavalesk, wat tot uiting komt in de aanwezigheid van een carnavalsorkest, een feestelijke entourage en veel deelnemers die verkleed meelopen. Het startschot valt om 11:11 uur.

Dit jaar belooft het een spannende wedstrijd te worden waarbij een hevige strijd wordt verwacht tussen de altijd aanwezige sterke Belgen en de nationale en regionale toppers uit het CAT-team getraind door Ad van Hest. In aanloop naar het NK 10 km. in Schoorl hebben onder andere Greg van Hest, Armand vd Smissen, Wim Nieuwkerk, Colin Bekers, Bregje Dieden en Merel de Knegt de Kruikenloop in hun trainingsschema opgenomen.

Gelijktijdig met de wedstrijd gaan honderden trimmers van start voor naar keuze 1,2 of 3 rondes. Vanwege het verwachte grote aantal deelnemers vindt in tegenstelling tot voorgaande jaren de start dit jaar plaats op de Gilzerbaan ter hoogte van het Sartocomplex. Daarna gaat de omloop via de weg naar het fietspad Bels lijntje. Vervolgens wordt het fietspad van de Bredaseweg en Baroniebaan gevolgd tot het Dollardpad. Via de Gilzerbaan komen de lopers uit bij Sarto waar een ruime ronde over het complex moet worden gelopen om 5 kilometer vol te maken.

Zowel bij de jeugd als bij de ouderen zullen de leukst verklede deelnemers een extra prijs ontvangen. Na afloop kunnen de deelnemers in de kantine van Sarto een herinnering ophalen en tevens kijken of ze nog een van de extra prijzen krijgen, die verloot worden. De hoofdprijs bedraagt dit jaar een paar loopschoenen van Brooks aangeboden door Run2Day. Het carnavalsorkest Koel Serveren zal wederom bij Sarto zorgen voor een sfeervolle ambiance. De prijzen worden omstreeks 13:00 uur uitgereikt door wethouder Jan Hamming .

De Kruikenloop steunt tijdens deze jubileumeditie een delegatie van 42 kinderen met diabetes die in aanloop naar de olympische marathon in Bejing in estafettevorm meedoen aan de Kruikenloop. Deze Kids Chain for Diabetes is een Nederlands initiatief dat kinderen uit het hele land, ziekenhuizen en organisaties aan elkaar koppelt om kinderen met diabetes positief in beeld te brengen. Volgens de traditie van de Kruikenloop zullen deze kinderen, verkleed als “roodrunnertjes”, in Tilburg hun individuele talenten aan iedereen laten zien.

Iedereen is welkom bij de Kruikenloop, zowel wedstrijdatleten als trimmers. Een delegatie van oud-stadsprinsen zal traditiegetrouw om 11:11 uur voor het startschot zorgen. Vier minuten later doen ze dat nog een keer voor de jeugd, die een grote ronde loopt op het Sartocomplex. Inschrijven kan ter plaatse vanaf 9:30 uur in de kantine van Sarto, Gilzerbaan 251a in Tilburg.


Delen via:
| More