Inloggen Kruikenstad.com Registreren Kruikenstad.com

15-01-2008 - Inschrijven Opstoet

Op Carnavalszondag vindt d`n Opstoet plaats.

Om 13.00 uur vertrekken de deelnemers vanaf de Piushaven. Daarna gat de route via de St. Josephstraat, Korte Heuvel, Heuvel, Spoorlaan, Stationsstraat, Nieuwlandstraat, Heuvelstraat, Schouwburgring, Paleisring en Katterug. De deelnemers eindigen op d`n Heuvel.

Gedurende d`n Opstoet beoordelen zowel een jury als het Tilburgse publiek de deelnemers. De jury bestaat uit enerzijds specifiek voor de hoogkeer en anderzijds specifiek voor de overige categorieën. Voor de hoogkeer is een speciale selecte groep juryleden aangesteld die beroepsmatig kennis hebben van techniek, vormgeving, ontwerp en creativiteit. De jury voor de overige categorieën bestaat uit een gezelschap van ongeveer 30 personen bekend met het Tilburgse Carnaval en plaatselijke actualiteiten.

Het Tilburgse publiek kan haar stem uitbrengen door een sms met het nummer van de deelnemer welke als beste gezien wordt te versturen. Alle categorieën worden verdeeld over drie groepen, waarin een prijs uitgegeven wordt. Na het tellen van deze sms-stemmen worden drie publieksprijzen uitgegeven aan de beste deelnemer van iedere groep. Deelnemers stellen de waardering van het publiek zeer op prijs. Zij hechten dan ook veel waarde aan de publieksprijzen.

Er zijn diverse prijzen beschikbaar voor de deelnemers. De Prins maakt na afloop van d`n Opstoet op d`n Heuvel de prijswinnaars bekend.

Om deel te kunnen nemen aan d`n Opstoet dient u zich in te schrijven bij de Optochtcommissie (mogelijk o.a. bij Prinsebal en Proefblaozen). U kunt zich inschrijven, in één van de 8 categorieën, door een inschrijfformulier in te vullen. Het inschrijfformulier kan alleen op een aantal specifieke data worden ingeleverd. Bij inlevering van het inschrijfformulier dient u de inschrijfkosten contant te voldoen. De omvang van de inschrijfkosten zijn afhankelijk van een eventueel lidmaatschap van de Carnavalsstichting Tilburg en de categorie waar u zich voor inschrijft. Alle deelnemers onderwerpen zich bij inschrijving automatisch aan de reglementen van d`n Opstoet.
Kijk hier voor het inschrijfformulier 2008:
http://www.kruikenstad.nl/upload/inschrijfoptocht.doc

Deelnemers kunnen zich inschrijven in 8 categorieën. Er zijn 5 “grote” categorieën en 3 “kleine” categorieën. De grote categorieën zijn “Hoogkeer”, “Stootkeer”, “Streup”, “Klocht” en “Carnavalesk Looporkest”. De kleine categorieën zijn “Gruupke”, “Meej z`n Tweeje” en “Allenig”.

Kijk hier voor het reglement 2008:
http://www.kruikenstad.nl/upload/reglementopstoet.pdf


Delen via:
| More