Inloggen Kruikenstad.com Registreren Kruikenstad.com

07-01-2008 - Waogeslouwe

Op zondag 13 januari 2008 organiseren de Carnavalsstichting Tilburg en de wagenbouwers in de bouwhal aan de Lambert de Wijsstraat weer het traditionele Waogeslouwe.
Het Waogeslouwe staat dit jaar niet alleen in het teken van het 44 jarig bestaan van de Carnavalsstichting Tilburg maar natuurlijk ook bol van de muziek.
Acht carnavalsorkesten zullen zorgen voor een vervroegde carnavalssfeer! Naast Hofkapel De Sleutelsollers treden de carnavalsorkesten De Vipkus, Thangtbetoeterd, De Restantjes, Dees Ist, De Spulse Vreukers, Bekčk `t is en de Zwabbers op.

Natuurlijk zal ook Prins Pieter d`n Irste van Kruikenstad er zijn. Samen met zijn Raad van XI en Lijfwacht zal de Prins traditiegetrouw de bouwers weer van een kop erwtensoep voorzien.

De bouwende verenigingen zullen in de komende optocht de nadruk leggen op alle motto`s die de afgelopen 44 jaar zijn gebruikt in Kruikenstad. Iedere vereniging heeft een aantal motto`s gekozen die zij op een creatieve manier zullen uitwerken.

Vanaf de T-Parade zijn mannen en vrouwen, jongens en meisjes in de bouwhal bezig om hun carnavalswagen, die ze al bij de T-Parade ingezet hadden, weer om te bouwen voor de carnavalsoptocht. Dat gebeurt door zeven verenigingen: C.V. de Tunnukus, C.V. de Tunnelplekkers, C.V. de Görkese Turken, C.V. de Fčnpruuvers, C.V. de Kappesientjes, C.V. de Schččl Praaje en de C.V. de Bierschaope.

In een carnavaleske sfeer en onder het genot van een hapje en een drankje kan men op 13 januari 2008 genieten van dit gezellige voorproefje op carnaval!


Delen via:
| More