Inloggen Kruikenstad.com Registreren Kruikenstad.com

11-12-2007 - Druk carnavalsweekeinde in Kruikenstad

Afgelopen weekend was voor de carnavalsstichting en de carnavalsvierende Kruiken en Kruikinnen een druk weekend. In de voorbereiding op het 44e openbare carnaval in Kruikenstad waren maar liefst drie evenementen gepland.

Op vrijdagavond organiseerde de carnavalsstichting een heus gala om te vieren dat het vierde lustrum bereikt was. De avond begon met een theatervoorstelling van De Knopperts van Toen, het genootschap van oud-stadsprinsen en oud-leden van de raad van elf. De voorstelling was getiteld `Het Urinium mysterie`. De grootvaders van de oud-prinsen hadden verrijkt urine achter gelaten in Kruikenstad. Hoog explosief materiaal dat ervoor kan zorgen dat Kruikenstad, Nederland en de hele westelijke wereld opgeblazen kan worden. Gelukkig konden de Knopperts van toen het tij keren en ervoor zorgen dat het verrijkt urinium vernietigd kon worden.
Daarna werd er een groot feest gehouden waar onder andere de wereldberoemde band `The Trammps` en de Boston tea party zorgden voor een sfeer die niet vaak in Theaters Tilburg heeft gehangen. Het feest duurde tot diep in de nacht
Zaterdagmiddag stond in het teken van de ouderen. Speciaal voor hen brachten de Knopperts van toen nog één keer het Urinium mysterie op de planken. De studiozaal van Theaters Tilburg werd vervolgens omgedoopt tot een hele gezellige ruimte waar jong en oud (de kleinkinderen waren ook van harte welkom) tot aan het avondeten konden genieten van wat lekkers te eten en te drinken.

Blèren
De laatste dag van het feestweekend was gereserveerd voor het Blèrconcours. Het jaarlijkse liederenevenement van de Carnavalsstichting. Voor het tweede jaar werd dit georganiseerd in alle zalen van poptempel 013. In de grote en de kleine zaal brachten de 24 deelnemers hun nummer op de planken. In de Bat cave werden de allerjongsten bezig gehouden door de jeugdcommissie van de carnavalsstichting. Veertien deelnemers probeerden van hún nummer hèt carnavalsnummer van dit jaar te maken. C.V. de Buntstekers won met het nummer `as oe haor mar goed zit`. De publieksprijs was voor meezunallevantoenirst met Zuma. Tien deelnemers deden mee in de categorie vur de leut. Grote winnaar van deze categorie waren C.V. de Kwikmedrillekes met de Carnavalsgekken. Zij wonnen de eerste prijs, de publieksprijs én de presentatieprijs. De sfeer in 013 was optimaal. Volgend jaar gômme dè zeker weer saome 4444en.


Delen via:
| More