Inloggen Kruikenstad.com Registreren Kruikenstad.com

12-11-2007 - Prins Pieter d`n Irste (Foto`s online)

Vanavond is in Theaters Tilburg op het Elf-Elf de Prins voor het komende carnavalsjaar bekend gemaakt.
Net als vorig jaar is Prins Pieter d`n Irste (Pieter van Dun) Prins van Kruikenstad. Zijn adjudant is Henri Verbeek.

In de grote zaal van Theaters Tilburg werden tijdens een wervelend zaalprogramma met als thema “dn tèèd vliegt” ook de Raad van Elf, de Lijfwacht, het Bestuur en de Hofkapel gepresenteerd.

Prins Pieter, in het dagelijks leven advocaat bij Holla Poelman, heeft volgens eigen zeggen geen moment bedenktijd nodig gehad toen de voorzitter van de Prinsecommissie hem vroeg zijn Prinsschap nog een jaar te verlengen. Ook Adjudant Henri Verbeek, werkzaam als accountmanager bij Océ, antwoordde met een volmondig ja.

De Raad van Elf is haast vertrouwd, met slechts één nieuw gezicht in de persoon van Joris van Loon. De Lijfwacht maakt zich op voor dit lustrumjaar met drie nieuwe leden:
Michiel van Kuijk, Lucien Marsé en Jan Willem van de Ven.

4 x 11 gaf reden genoeg om eens terug te kijken want, dn tèèd vliegt!! Mrs. Time nam tijdens het zaalprogramma al tappend samen met een tijdmachine en een nieuwslezer iedereen mee door de tijd. Van de jaren 60, de tijd van Hair, met Joep Habraken op tafel met het lied “I got a life”, samen met Vocal Sound en het Bestuur. Via de jaren 70: waarbij Olivia Newton John, m.m.v. Grosveld, de sterren van de hemel zong voor de Lijfwacht.

Tot de jaren 80: met musicalvereniging Boems “singing in the rain”, de Dolly Dots en Dana Brown, die een spectaculaire act liet zien met een “roze” Raad van XI. En natuurlijk de jaren 90 tot nu: waarbij Jeffry Kools als “Jan, Marco én Geer” van zich liet horen.

Als slagroom op de taart volgde nog een heuse wereldkampioen, Touch Down, met een spectaculaire streetdance act. Vendelzwaaiers gaven de installatie van de Raad van XI een extra en indrukwekkend tintje. En dat “dn tèèd vliegt” bleek helemaal toen de kleine prins dapper de tijdmachine in liep om er als Prins van Kruikenstad weer uit te komen.

Na afloop van het zaalprogramma vierden, eveneens in Theaters Tilburg, de Prins en zijn gevolg, samen met de aanwezige Kruiken en Kruikinnen het grote Elf-Elf feest geheel in stijl van het motto voor dit speciale lustrumjaar: dè gòmme 444444!

De foto`s staan inmiddels in het fotoboek


Delen via:
| More