Inloggen Kruikenstad.com Registreren Kruikenstad.com

05-10-2007 - Knotskrakerfestival gaat niet door

Het Knotskrakerfestival gaat dit carnavalsjaar niet door. Er is geen geschikte locatie beschikbaar voor de organisatie van het festival. Omdat carnaval dit jaar vroeg valt, zijn ook alternatieven niet meer voorhanden. De organisatie, carnavalsvereniging Knotwilgendam in Vlijmen en Omroep Brabant, beraden zich nog over een mogelijk vervolg van het festival.
Vijftien jaar lang is het Knotskrakerfestival gehouden. Deelnemers waren de winnaars van de plaatselijke carnavalsliedjeswedstrijden, die overal in Brabant worden gehouden. In uitgaanscentrum De Ster in Nieuwkuijk werd jaarlijks begin december een festival gehouden, waarvoor veel belangstelling bestond uit de gehele provincie.

De beste elf liedjes werden op een CD gezet door producer Ad Kraamer uit Drunen. Van de beste liedjes werden bovendien clips gemaakt, die door Omroep Brabant TV werden uitgezonden.

Enkele weken geleden is het faillissement uitgesproken over De Ster en is de zaak gesloten. Carnavalsvereniging Knotwilgendam heeft geprobeerd elders in de gemeente een geschikte gelegenheid te vinden voor het evenement, maar dat is niet gelukt.

Na overleg met Omroep Brabant is daarop besloten het evenement voor dit jaar af te gelasten. Of er nog een vervolg komt van het festival is nog niet duidelijk. Daarover wordt nog overleg gevoerd tussen CV Knotwilgendam en Omroep Brabant.


Delen via:
| More