Inloggen Kruikenstad.com Registreren Kruikenstad.com

09-08-2007 - Dresscode groen en oranje voor T-parade

Traditioneel Ún kleurrijk carnaval ontmoeten elkaar tijdens uniek evenement. De organisatie van de T-Parade roept iedereen op om tijdens het evenement in groenoranje kleding aan de kant van het parcours te komen staan. De T-parade vindt plaats op 19 augustus in de binnenstad van Tilburg en is een zomercarnavalsfeest zoals Nederland deze nog nooit gezien heeft. De organisatie is in handen van de Carnavals Stichting.

Tilburg, Mundial Productions, Stichting een ster wijst de weg stap voor stap en geniet steun van vele bedrijven, instellingen en organisaties, waaronder de Gemeente Tilburg.

Carnavalskleuren:
Wethouder Jan Hamming (integratie): De dresscode voor T-Parade gangers is duidelijk. Ga allemaal in het groen en oranje de straat op! Dat zijn toch de eigen carnavalskleuren van de stad, die ook passen bij het kleurrijke carnaval dat dit jaar voor het eerst losbarst. De T-Parade is het schoolvoorbeeld van het mengen van culturen op een feestelijke manier. Een gezamenlijke optocht, voortgekomen uit de expertise van het Tilburgse wintercarnaval, waaraan Tilburgers uit alle culturen meedoen, die het zomercarnaval kennen uit hun eigen achtergrond. Ik hoor dat de samenwerking fantastisch gaat en heb het gevoel dat Tilburg de enige plaats in Nederland is waar het Brabantse en het tropische carnaval op een baanbrekende manier bij elkaar komen.

Beter dan Rotterdam:
Jean-Pierre van der Meijs, voorzitter carnavalsstichting Tilburg: Het belooft een vernieuwend evenement te worden en een prachtige start voor het 44e levensjaar van de carnavalsstichting. Het Rotterdamse zomercarnaval komt niet verder dan een kleinschalig Rio-carnaval, omdat ze daar niet de zuidelijke carnavalstraditie kennen. De T-parade is geen kopie, maar een originele samensmelting van bestaande elementen tot iets wat waarachtig en nieuw is.

Bron: www.tilburg.com


Delen via:
| More