Inloggen Kruikenstad.com Registreren Kruikenstad.com

06-05-2007 - Mister T

Naast een Miss T komt er ook een Mister T. Op zondag 19 augustus zal het tweetal plaats nemen op de tot praalwagen omgebouwde Prinsenwagen van de Stichting Carnaval tijdens de eerste T-Parade in Tilburg. Een week voor het zomercarnaval, dat tevens de aftrap is van het 4 x 11-jubileumfeest van de Carnavalsstichting, vindt op vrijdag 10 augustus in La Vida de verkiezing plaats.

Gisteren presenteerde de Carnavalsstichting haar definitieve programma van 44 jaar Kruikenstad. Van augustus tot en met de slotdag van het carnaval op 5 februari staat het bol van activiteiten. Het openbaar carnaval in Kruikenstad moet verjongen, vindt men binnen de stichting. Daarom wordt een promotietour langs diverse Tilburgse scholen gemaakt en een lespakket samengesteld.

Het aanbieden van een lespakket valt nauw samen met de tentoonstelling 4 x 11 die in december in de Openbare Bibliotheek wordt in≠gericht. Jonge, potentiŽle carnavalsvierders proberen we wegwijs te maken in wat carnaval precies inhoudt. Dat is onze insteek, aldus voorzitter Jean-Pierre van der Meijs. Wij willen de kinderen duidelijk maken wat bijvoorbeeld Vastenaovond is en wat een KruikenzŤker precies voor werk deed. Rond december, als de tentoonstelling start, gaan we met het lespakket langs diverse scholen.

Tijdens het jubileumjaar wordt veel aandacht geschonken aan de jubileumtentoonstelling. Het is natuurlijk mooi om zoveel moge≠lijk historisch materiaal te vinden dat we kunnen tentoonstellen. En daarom doen we een oproep aan mensen die bijzondere dingen thuis hebben liggen. Ze kunnen ze aan ons in bruikleen afstaan. Natuurlijk krijgt iedereen zijn attributen na afloop weer terug, aldus Rein Steures van de commissie 4 x 11 en tevens oud- stadsprins. Het feestprogramma biedt voor elk wat wils. Er komt een receptie voor buitensteedse verenigingen op 25 november met een ont≠vangst in het gemeentehuis en een speciale avond in de Concertzaal met muziek, theater en gastoptredens. Ook de oudere Kruiken worden niet vergeten met een speciaal feest en haal- en thuisbrengservice op 7 december. Ook wordt een lustrumboek gepresenteerd waarbij de voorbije elf jaar worden belicht. Tot nu toe bracht de stichting drie jubileumboeken uit.

Het eerder aangekondigde Kielenbal is komen te vervallen. Om veiligheidsredenen kan dat niet meer in de Stadssporthal, legt Steures uit.

bron: Brabants Dagblad, 4 mei 2007


Delen via:
| More