Inloggen Kruikenstad.com Registreren Kruikenstad.com

21-04-2007 - Kruikenpaar 2007 biedt cheque aan

Kruikenpaar 2007 biedt cheque aan voor Huize de Bocht.

Zaterdag 14 april jongstleden zijn Jelleke Kluts, van carnavalsorkest Kluts en Maari Aanders, van carnavalsvereniging Elk Jaor w aanders, met de bruidsfamilie bij Huize de Bocht in Goirle op visite geweest om daar het resultaat van, een dag kruikenpaar in Tilburg, aan mevrouw Lian Smits, directeur van Huize de Bocht te overhandigen. Dit resultaat was een cheque
van 500 Euro en een grote volle doos met babykleertjes en -speeltjes.

De hele bruidsfamilie werd s ochtends hartelijk ontvangen en onder het genot van een kopje koffie en een lekkernij vertelde mevrouw Smits in het kort over de geschiedenis, de achtergronden en de activiteiten van huize De Bocht.
Huize De Bocht is in september 1945 opgericht voor ongehuwde vrouwen die zwanger zijn van de bevrijders of bezetters. Men dacht toen dat het bij een tijdelijke opvang zou blijven, maar nu meer dan 60 jaar later blijkt er nog steeds grote behoefte te zijn aan opvang. De Bocht biedt onderdak en begeleiding aan hele jonge moeders, en aan moeders met een veelheid aan problemen. Er zijn 98 plaatsen en deze zijn altijd volbezet. De Bocht heeft begeleidingsgroepen met 24-uurs zorg, woonbegeleiding, sociale activering en preventieprojecten. Er is crisisopvang op een geheim adres.

Daarna was het de beurt aan het kruikenpaar om het fenomeen Kruikenbruiloft en de keuze voor de Bocht wat toe te lichten. De bruidsfamilie kreeg nog een rondleiding en was onder de indruk.
KLUTS en ELK JAOR W AANDERS kijken niet alleen terug op een 'voor hun- fantastisch geslaagd carnaval, maar zijn ook blij dat deze carnavaleske on-echtverbinding nog tot iets meer geleid heeft dan allenig mar leut. Enalle babykleertjes, babyspulletjes, boekjes of speeltjes, die gaan voortaan natuurlijk naar Huize de Bocht, Tilburgseweg 184, Goirle


Delen via:
| More