Inloggen Kruikenstad.com Registreren Kruikenstad.com

09-02-2007 - Kruikenloop

Zaterdag 17 februari vindt in Tilburg alweer de 21e editie van de Kruikenloop plaats. Dit evenement van Tilburg Road Runners en voetbalvereniging Sarto omvat een KNAU-wegwedstrijd over 15 kilometer, trimlopen over 5, 10 en 15 kilometer en een jeugdloop over circa 1 kilometer. Traditioneel is de sfeer carnavalesk, wat tot uiting komt in de aanwezigheid van een carnavalsorkest en veel deelnemers die verkleed meelopen. Het startschot valt om 11:11 uur.

Vorig jaar kende de KNAU-wedstrijd nog een internationaal podium met Gino Steemans uit BelgiŽ als verrassende winnaar. Na Martijn Vos op de tweede plaats werd de Ier Michael Black uit Letterkenny derde. De komende editie zijn er diverse kanshebbers voor de titel. Tot deze kanshebbers behoren natuurlijk de atleten van het CAT-team getraind door Ad van Hest, dat de laatste jaren al diverse winnaars heeft voortgebracht. Een internationale sensatie behoort echter ook dit jaar weer tot de mogelijkheden.

Gelijktijdig met de wedstrijd gaan honderden trimmers van start voor naar keuze 1,2 of 3 rondes. Het parcours is nagenoeg hetzelfde als voorgaande jaren. De omloop gaat vanaf het Sartoterrein aan de Gilzerbaan via de weg naar het fietspad Bels lijntje. Daarna wordt het fietspad van de Bredaseweg en Baroniebaan gevolgd tot het Dollardpad. Via de Gilzerbaan komen de lopers uit bij Sarto waar een ruime ronde over het complex moet worden gelopen om 5 kilometer vol te maken.

Zowel bij de jeugd als bij de ouderen zullen de leukst verklede deelnemers een extra prijs ontvangen. Na afloop kunnen de deelnemers in de kantine van Sarto een herinnering ophalen en tevens kijken of ze nog een van de extra prijzen krijgen, die verloot worden. Het carnavalsorkest Koel Serveren zal wederom bij Sarto zorgen voor een sfeervolle ambiance. De prijzen worden omstreeks 13:00 uur uitgereikt door wethouder en hardloopliefhebster Marieke Moorman, zelf ook gehuld in carnavaleske uitdossing.

De organisatie van de Kruikenloop is naast de komende editie ook al druk bezig met de extra feestelijke 22e jubileumeditie in 2008. Over het speciale karakter en programma van deze jubileumeditie wil de organisatie echter nog niets kwijt. Dit moet voorlopig nog een verrassing blijven.

Iedereen is welkom bij de Kruikenloop, zowel wedstrijdatleten als trimmers. Een delegatie van oud-stadsprinsen zal traditiegetrouw om 11:11 uur voor het startschot zorgen. Vier minuten later doen ze dat nog een keer voor de jeugd, die een grote ronde loopt op het Sartocomplex. Inschrijven kan ter plaatse vanaf 9:30 uur in de kantine van Sarto, Gilzerbaan 251a in Tilburg.


Delen via:
| More