Inloggen Kruikenstad.com Registreren Kruikenstad.com

09-02-2007 - T-Parade

De carnaval moet nog beginnen maar natuurlijk zijn de voorbereidingen voor na de carnaval ook al in volle gang. Zo maakt op zondag 19 augustus de binnenstad van Tilburg plaats voor de 1e editie van de T-Parade.
Met een prominente plek aan de start van de Parade wordt tevens het lustrumjaar 4 x 11 van de Carnavalsstichting Tilburg geopend.
Veel bouwgroepen hebben al toegezegt met een grote wagen mee te doen aan de T-Parade.

De T-Parade is een initiatief van Stichting Een Ster wijst de weg stap voor stap, Carnavalsstichting Tilburg en Mundial Productions, waarbij de Tilburger centraal staat. De Gemeente Tilburg ondersteunt dit nieuwe evenement dat in de zomer van 2007 wordt gelanceerd.

De T-Parade is een evenement vr en dr alle Tilburgers, waarbij de deelnemers de kans krijgen om tijdens de T-Parade de kracht te tonen van hun eigen cultuur. Het streven is om alle inwoners uit Tilburg deel laten nemen aan de T-Parade. In een feestelijke setting leren mensen elkaar en elkaars cultuur kennen.

De T-Parade bestaat uit verschillende onderdelen, de Parade, het Zomerfeest en de Fiesta. Deelnemers kunnen de kracht van hun cultuur tonen door als individu, loopgroep of door middel van het bouwen van een praalwagen te participeren in de swingende Parade door het hart van de stad. De Parade mondt uit in een Zomerfeest op diverse locaties in het centrum van de stad. Het publiek wordt verrast met tal van optredens op verschillende podia. Deze kleurrijke programmering wordt aangevuld met optredens van bekende Tilburgse artiesten. Het Zomerfeest wordt afgesloten met een Caribische Fista in La Vida.

Voorafgaand aan de T-Parade wordt onder leiding van een deskundige jury op vrijdag 10 augustus in La Vida de Miss T-Parade gekozen. Deze Miss siert op zondag 19 augustus de praalwagen van de Carnavalsstichting Tilburg. Deelname aan de Miss T-Parade is voor iedere Tilburgse schoonheid mogelijk. Naast de verkiezing van de Miss T-Parade kan het publiek op donderdag 15 augustus op het T-Podium alvast genieten van een voorproefje van de T-Parade.


Delen via:
| More