Inloggen Kruikenstad.com Registreren Kruikenstad.com

21-01-2007 - jan Voogt Opperleuterer

Jan Voogt prolongeert zijn titel voor de derde maal in totaal en voor de tweede keer in successie is Jan Voogt gekozen tot Opperleuterer van Kruikenstad. Zowel de vakjury als de publieksjury gingen zaterdag naar de Tilburgse tonpraoter. Het Leuterconcours werd ook dit keer gehouden in een bomvolle Schouwburg in Tilburg.

Jaoneke van Vruuger vertelde vol vuur over dat vruuger toch alles veul beter was. Hij oogste tal van open doekjes en lachsalvos, onder andere met typisch Tilburgse zaken als de nieuwe Stadsheer in het centrum: Vruuger woonde meese uit de Vogeltjesbuurt ok nog gewoon ín de Vogeltjesbuurt. Naa hebbe zu dur kenaoriekooikes vort midden in de stad gehangen. In de StadsMees!

Op de tweede plaats eindige tweevoudig winnares Maureen Smeets. Oud-stadsdichter Jace van de Ven werd derde. Patrick Schijvens bekroonde zijn debuut met de prijs voor de beste nieuwkomer. In de ton stonden dit jaar twee debutanten, voortgekomen uit de Tonpraotakkedemie, die het komende jaar weer nieuw leven ingeblazen zal worden, zo maakte de Stichting Carnaval bekend.

De vaart zat er goed in de hele avond. De organisatie had ervoor gekozen om alle poespas weg te laten en om de buuts in te korten. Nadeel was dat de tonpraoters soms enigszins gehaast in de ton stonden om toch vooral hun hele tekst af te kunnen ronden. Gelukkig werd er niemand weggeblazen door het orkest als de tijd werd overschreden.

Het niveau over de gehele breedte lag aanmerkelijk lager dan vorig jaar. Hieraan kunnen gelukkig niet direct conclusie worden verbonden, omdat vijf van de acht tonpraoters ook vorig jaar in de finale stonden. Het feit dat de Tonpraotakkedemie voor vers bloed blijft zorgen kan dan ook alleen maar positief uitpakken voor de komende jaren.
Bron:www.tonpraten.nl

Fotos van het Leuterconcours staan in ons fotoboek:
http://www.kruikenstad.com/album.php?id=46


Delen via:
| More