Inloggen Kruikenstad.com Registreren Kruikenstad.com

11-02-2006 - Proefblaozen

Op zaterdag 18 februari 2006 vindt het jaarlijks Proefblaozen plaats in de binnenstad van Tilburg. Dit evenement wordt georganiseerd door de Muziekcommissie van de Carnavalsstichting Tilburg (CST) samen met horeca Piusplein. Het Proefblaozen begint om 13.30 uur. Door het grote aantal muzikanten (ruim 750!!) dat zich al spelend tussen het winkelende publiek gaat begeven, belooft dit een muzikaal en sfeervol evenement te worden. Rond 16.30 uur zullen de deelnemende kapellen samenkomen op het Piusplein. Het afsluitende programma op het Piusplein zal tot ongeveer 17.30 uur duren.

Activiteiten Piusplein
Op het Piusplein komt een grote podiumwagen, alwaar de deelnemende kapellen tijdens hun rondje door het centrum een aantal nummers kunnen spelen. Vanaf 16.30 uur begint de afsluiting op het Piusplein. Er vinden diverse optredens van muziekkapellen plaats van binnen en buiten Tilburg en ook Mark van Alphen zal een aantal nummers ten gehore brengen. Dit alles vindt plaats om ongeveer 17.00 uur. Aan de deelnemende kapellen is gevraagd om eveneens tijdens de afsluiting gezamenlijk het Tilburgs volkslied te spelen. Dit belooft een waar spektakel te worden!!

Er staan verder drie kramen voor:
- de organiserende Muziekcommissie die de deelnemende muzikanten trakteert op een kop heerlijke erwten- of tomatensoep;
- de commissie Private Sponsoring die allerlei carnavalsattributen te koop aanbiedt, zoals: sjaals voor de groten maar ook voor de kleintjes, stadsemblemen, CDs etc;
- de optochtcommissie, waar nog gelegenheid is om in te schrijven voor de optocht van zondag 26 februari, behalve voor de categorien: Hogkr en Stotkr.

Overige activiteiten
De horecagelegenheden van het Stadhuisstraatje zullen eveneens hun steentje bijdragen aan dit evenement. Zij ontvangen gedurende de middag een groot aantal muziekkapellen op een podium dat daar geplaatst zal worden. Ook zal Mark van Alphen een kort optreden verzorgen op dit podium. Het Stadhuisstraatje trakteert de deelnemende muzikanten op glhwein. De Muziekcommissie heeft ook hier voor een aantal deelnemende muzikanten een heerlijke kop soep klaarstaan.

Natuurlijk zullen ook de hoogheid van Kruikenstad en zijn gevolg een rondgang maken langs de diverse pleinen.

De deelnemende muziekkapellen:
Bekk t is, Blaos en Pieplust, t Braand Wir, Confetti, Dees Ist, De Dukers, Femail.nl, De Frutschuppers, t Hangt, Hopeloons, Kaaj Gaaaf, De Klantentappers, CV Kluts, Koel Serveren, Houseband Koppnt, Laaileuters, Losbandig, Meej Maote, Muziekkapel 013, De Naagers, Noggus, Nonsjelaant, Op Dokters Recept, D Opscheppers, De Restantjes, De Schrobbelrs, Tsmoesje, De Spulse Vreukers, De Vattebieren, Zuma, Zuutjes Aon, So What, De Stadsver(w)arming, Gao toch Speule, Hofkapel de Sleutelsollers, Moj Zat, t Bacchuscorps.

Overige deelnemers
Diverse horecagelegenheden op de Heuvel, Korte Heuvel, Paleisring, Emmapassage en enkele winkeliers aan de Schouwburgpromenade.


Delen via:
| More