Inloggen Kruikenstad.com Registreren Kruikenstad.com

10-11-2005 - Blèrconcours

Op zaterdag 19 november a.s. vindt in het Willem II-Stadion aan de Goirleseweg in Tilburg de 42e editie van het Blèrconcours plaats. De zalen gaan om 18.45 uur open en de loting voor de deelnemers begint om 19.30 uur. Dan wordt op een ludieke wijze bepaald hoe laat en in welke volgorde de deelnemers optreden.

Om 20.22 uur maakt de Hoogheid van Kruikenstad met zijn Gevolg zijn opwachting om er samen met u een grandioze avond van te gaan maken. Na het zingen van het Tilburgs Volkslied (door Zuutjes Aon, de winnaar van vorig jaar) zal het muzikale festijn losbarsten. De deelnemers treden twee keer op. Leuke bijkomstigheid is, dat één van de twee zalen is omgetoverd tot een ‘artiestencafé’.

De vakjury beoordeelt de deelnemers op de onderdelen tekst, muziek en carnavaleske muzikaliteit. Vertegenwoordigers van de deelnemende verenigingen bepalen de publieks- en presentatieprijs. Alle jury’s krijgen een prominente plaats in de officiële zaal, de zogenaamde ‘oranje zaal’.

De deelnemers zijn:
De Buntstekers
Dees Ist
De Buskes
C.V. De Durdraaiers met begeleiding van Muziekkapel De Notenplukkers
C.V. De Fènpruuvers met begeleiding van Bekèk ’t Is
De Frutblaozen
De Görkese Turken met begeleiding van De Ober Elf Pils Kapelle
Kaaj Gaaaf
K.V. de Lijntrekkers met begeleiding van K.O. Trammelanto
C.V. De Tunnukus met begeleiding van De Zwabbers
De Vèrrekesstaawers met begeleiding van De Stèèloren
Zuutjes Aon met begeleiding van het Zuutjes Aon Koor
De Naagers

Net als vorig jaar komen alle deelnemers weer op de CD van Kruikenstad, waarbij de eerste zes (inclusief de winnaar van de Publieksprijs) voor de opnames naar een studio gaan. Van de overige deelnemers vindt een live-registratie plaats. Deze CD (prijs € 6) zal op zondag 8 januari 2006 gepresenteerd worden aan Kruikenstad.

In de diverse pauzes treden verschillende artiesten en muziekkapellen op.
Om 00.30 uur maakt de Hoogheid van Kruikenstad het Tilburg Carnavalslied 2006 bekend. Het feest gaat daarna door tot in de kleine uurtjes.

Kaarten à € 8 per stuk zijn te koop bij de VVV in Tilburg, supporterscafé d’n Beitel bij het Willem II-Stadion en op de avond zelf aan de kassa.


Delen via:
| More